Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A refuzat Celtic, West Ham şi Celta Vigo pentru a semna cu CFR Cluj. "Într-un final, am ales partea financiară"

A refuzat Celtic, West Ham şi Celta Vigo pentru a semna cu CFR Cluj. "Într-un final, am ales partea financiară"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Fotbalistul portughez Diogo Valente a povestit într-un interviu acordat presei din ţara natală cum a refuzat formaţii precum West Ham, Celta Vigo sau Celtic Glasgow pentru a veni în România, la CFR Cluj.

Se întâmpla în vara anului 2012. CFR Cluj venea după un sezon foarte bun, la capătul căruia se încorona campioană în Liga 1. În plus, urma să lupte pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, aşa că a fost nevoie de o campanie de achiziţii serioasăc. Unul dintre fotbaliştii aduşi a fost Diogo Valente, din Portugalia, de la Academica Coimbra, mijlocaş lateral, în vârstă de 27 de ani. Era un fotbalist cu un CV impunător, cu formaţii precum Boavişta, Porto sau Braga, dar şi cu 12 prezenţe în naţionala U21 a Portugaliei, plus alte trei pentru selecţionata B a lusitanilor.

După un sezon consistent la Coimbra, cu 36 de meciuri, 3 goluri şi 7 pase de gol, Diogo Valente a stărnit interesul mai multor formaţii din Europa, mai ales că rămânea liber de contract. Cele mai interesate de semnătura sa erau scoţienii de la Celtic Glasgow, spaniolii de la Celta Vigo, englezii de la West Ham United şi românii de la CFR Cluj. Nu a fost deloc o alegere uşoară pentru portughez.

A refuzat Celtic, West Ham şi Celta Vigo pentru a semna cu CFR Cluj. "Într-un final, am ales partea financiară"

"Veneam după un sezon foarte bun, iar managerul meu mi-a spus că cei de la Celta Vigo sunt interesaţi de mine. De asemenea, mai era interes de la Celtic şi CFR Cluj. Erau propuneri foarte bune. La Cluj jucau foarte mulţi portughezi, urma să evoluez în Liga Campionilor sezonul următor, şi mi-au oferit un contract foarte bun. Dar acolo era şi Celtic, care, în termeni sportivi, fără dubii era o echipă mai buă, un campionat care se asemăna cu Premier League, ceea ce reprezenta un vis pentru mine, acela de a juca în Anglia. Din păcate, nu s-a întâmplat. Mai era interes şi din partea celor de la West Ham, dar cele mai certe ipoteze erau din partea celor de Cluj şi Celtic. Într-un final, am ales Clujul pentru partea financiară, deoarece aveam 27 de ani. Mi-au făcut un contract pe trei ani de zile, iar la acea vârstă să joc în fotbalul din Anglia era foarte greu", a declarat Diogo Valente, pentru Tribuna Expresso.

În acel prim sezon la CFR Cluj, Diogo Valente nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor. A evoluat în Supercupa României unde a şi marcat, dar CFR a pierdut la penalty cu Dinamo, scor 4-6, apoi a bifat două prezenţe în preliinariile Ligii Campionilor, cu o pasă de gol în victoria de acasă cu Basel, din retur, scor 1-0, apoi ceva s-a rupt, fiindcă evoluţiile sale nu au mai fost la fel de bune.

Au urmat 19 meciuri, un gol şi cinci pase de gol în Liga 1, şi câte o prezenţă în grupele Ligii Campionilor şi Europa League, totalizând 32 de minute. La finalul acelui sezon, gruparea din Gruia a decis să se departă de jucător, iar acesta a fostrimis împrumut înapoi la Academica Coimbra. Povestea s-a repetat şi în al treilea sezon, când a evoluat pentru Gil Vicente. La finele acelui an, a semnat liber de contract cu turcii de la Sanliurfaspor.

Diogo Valente nu s-a retras din fotbal, are 35 de ani şi evoluatează în liga a treia din Portugalia, la Espinho.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare