You are here:

ALERTĂ | Eduard Novak, schimbat din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Ce l-a nemulţumit pe premierul Nicolae Ciucă

ALERTĂ | Eduard Novak, schimbat din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Ce l-a nemulţumit pe premierul Nicolae Ciucă

Special

Comentarii

Eduard Novak urmează să fie schimbat din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Mandatul lui Eduard Novak se apropie de final. Surse din MTS susţin că fostul ciclist paralimpic se află pe lista cu miniştrii pe care premierul Nicolae Ciucă a cerut să fie schimbaţi.

Pe această listă se află trei nume, printre care şi cel al lui Eduard Novak. Lui i s-ar imputa scandalurile în care a fost implicat pe tot parcursul mandatului.

Eduard Novak va fi schimbat din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

Surse din cadrul MTS susţin că mandatul lui Eduard Novak ca ministru al Sportului a ajuns la final. Fostul campion paralimpic se află pe lista cu miniştrii pe care Nicolae Ciucă îi va remania.

Principalele nemulţumiri pe care premierul României le-a avut au fost legate de scandalurile pe care acesta le-a provocat în perioada mandatului.

Ultimele controverse pe care le-a creeat au fost legate de ordinul de ministru care impune echipelor sportive să aibă în lot cel puţin 40% români, o regulă care s-a aplicat imediat, fără să dea timp cluburilor să-şi adapteze politica de transferuri.

De altfel, mai multe federaţii şi-au exprimat nemulţumirea pentru acest ordin de ministru şi au cerut ca ea să fie amânată cu cel puţin un an, pentru ca echipele să aibă timp să-şi refacă loturile.

Însă acest ordin de ministru a fost doar un exemplu dintr-un lung şir de gesturi şi decizii care au provocat scandal.

La Jocurile Olimpice Tokyo 2021, Eduard Novak a intrat într-un conflict cu Ana Maria Popescu, cea care a adus României medalia de argint la scrimă. Sportiva s-a plâns atunci de susţinerea financiară subţire de care are parte Federaţia Română de Scrimă, iar Eduard Novak, în replică, i-a transmis că n-ar fi reuşit să câştige aurul nici dacă ar fi avut încă 5 milioane de lei la dispoziţie.

Un alt scandal provocat de Eduard Novak a fost momentul în care fie n-a ştiu, fie n-a vrut să cânte imnul României într-o emisiune televizată.

De asemenea, la un meci de hochei dintre România şi Ungaria, Eduard Novak a cântat imnul Ţinutului Secuiesc alături cu suporterii din tribună.

Discuţii a provocat şi după Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta. Eduard Novak l-a primit cu fast pe David Popovici - care luat două medalii de aur - însă l-a ignorat pe Robert Glinţă, care se afla şi el în aceeşi delegaţie.

Probleme au fost şi pe marginea stadionului Arcul de Triumf. Eduard Novak a fost acuzat de Federaţia Română de Rugby că vrea să o lase fără stadionul de care rugby-ul românesc este legat.

Eduard Novak a devenit ministru al Tineretului şi Sportului pe 23 decembrie 2020, în guvernul Cîţu, care a picat pe 25 noiembrie 2021. Totuşi, Eduard Novak şi-a păstrat funcţia şi în mandatul lui Nicolae Ciucă, adică din 25 noiembrie până în prezent.

Autor: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare