Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ | Gigi Becali a confirmat că nu mai este proprietarul palatului din Aleea Alexandru. Cui îi aparţine acum clădirea

ALERTĂ | Gigi Becali a confirmat că nu mai este proprietarul palatului din Aleea Alexandru. Cui îi aparţine acum clădirea

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a confirmat că nu mai este proprietarul palatului din Aleea Alexandru.

În 2006, Gigi Becali a făcut una dintre cele mai extravagante achiziţii din viaţa sa. Patronul FCSB a plătit 7 milioane de dolari pentru a cumpăra palatul din Aleea Alexandru.

Ulterior, omul de afaceri din Pipera a investit foarte mulţi bani în renovare şi clădirea i-a folosit drept sediu administrativ.

Gigi Becali a recunoscut că nu mai este proprietarul palatului. Cui îi aparţine acum

Fost sediu al ambasadei Argentinei şi fostă reşedintă a lui Petru Groza, palatul din Aleea Alexandru se identifică acum cu Gigi Becali.

Fostul europarlamentar l-a cumpărat în 2006 şi l-a renovat după gusturile sale. Apoi, l-a transformat în sediul administrativ pentru afacerile sale.

Însă Gigi Becali a recunoscut că nu mai este proprietarul palatului pentru care a plătit 7 milioane de dolari. Acesta a fost trecut pe numele celor 3 fiice ale sale, Cristina, Teodora şi Alexandra:

”Ăsta (n.r. palatul) e deja pe numele fetelor, palatul ăsta. Am lăsat palatul ăsta, pe lângă toate... le-am zis la fete: ”vă fac palate şi aici şi vă fac palate şi în ceruri”, a spus Gigi Becali pentru Realitatea TV.

De altfel, încă din anul 2021 au apărut informaţii că Gigi Becali le-a cedat palatul celor trei fiice ale sale. 

Cum a devenit Gigi Becali proprietarul palatului din Aleea Alexandru

Palatul din Aleea Alexandru a fost construit de avocatul Iancu Manu, în 1920 şi este o copie a Muzeului Rodin, din Paris.

În 1932, ea a fost cumpărată de omul de afaceri Max Auschnit, iar în 1948 a fost naţionalizată de comuniştii veniţi la putere. A fost mai întâi reşedinţa lui Petru Groza, apoi sediu al ambasadei Argentinei.

După Revoluţie, casa a fost revendicată de moştenitorii industriaşului Max Auschnit, care între timp s-au stabilit în SUA.

Gigi Becali spune că, în 2006, un apropiat al său i-a transmis că această clădire este de vânzare, dar pentru 13 milioane de dolari.

Patronul FCSB a povestit cum a ajuns să plătească doar 7 milioane de dolari, dar nu fără câteva bătăi de cap:

”Când am cumpărat palatul ăsta mi-a spus unul, George Gaiţă, cică: ”bă, Gigi, tu trebuie să ai o casă care nu o are nimeni, cea mai tare casă din România”.

Bine, măi, hai să o văd. Şi am venit aici. Eu, pe vremuri, aveam aici o cunoştinţă, mai aproape. Când treceam pe aici (n.r. pe lângă palat), vedeam numai armată, numai... A stat aici Petru Groza.

Şi eu când am intrat aici (n.r. în palat), zic, cât vrea, mă? Şi el zice: bă, e unul, Cuptor, care cere 13 milioane de dolari, dar el, în mod normal, face 7 milioane de dolari. Şi o vinde, proprietarul e în America. Am venit, am văzut.

În ziua aia am dat telefon, el era prin concediu. L-am găsit, am vorbit eu cu omul. Şi el a zis aşa: domnule, trebuie să vin în ţară. Am pe cineva care semnează. Am acolo pe cineva care să semneze, dar zice: ”trebuie să primesc banii în bancă”.

Zic, dă-mi un număr de cont din America, îţi trimit eu banii în America şi după aia semnează avocatul. Dar el zice: ”ai încredere în mine?”

Păi m-am interesat de dumneata, ce familie eşti n-ai cum să fii escroc. I-am dat banii, 7 milioane de dolari, banii în bancă şi trebuia să vină să semneze avocatul.

Avocatul, când să vină să semneze, nu vrea să semneze. I-am dat telefon. El: ”cum, domnule, i-am dat ordin să vină să semneze”. I-am dat telefon avocatului, zice: ”nu semnez, domnule Becali, că mi-e frică de Cuptor”. Cum aşa?

”Păi mi-a zis că, dacă semnez, mă împuşcă”. Şi i-am zis: bine, vino să semnezi şi să văd dacă te împuşcă.  M-am dus direct la Cuptor la birou şi i-am zis ‘Am venit să te împuşc. Ca să te împuşc eu pe tine ca să nu îl mai împuşti tu pe ăsta că nu îmi semnează mie. Eşti atât de şmecher şi mafiot încât împuşti? Eşti tu mai puternic decât mine? Păi te împuşc eu pe tine’.

Şi mi-a zis: ‘Ho, mă, nebunule, du-te şi semnează’. Eu îl cunoşteam pe Cuptor şi mi-am permis glumele astea. După m-am dus acolo şi mi-a semnat”, a mai povestiti Gigi Becalo la Realitatea TV. 

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare