Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alex Maxim, noul jucător al lui Beşiktaş. Ce bornă impresionantă va bifa mijlocaşul român la clubul din Istanbul | VIDEO

Alex Maxim, noul jucător al lui Beşiktaş. Ce bornă impresionantă va bifa mijlocaşul român la clubul din Istanbul | VIDEO

Stranieri

Comentarii

Alex Maxim (32 de ani) va îmbrăca tricoul celor de la Beşiktaş, moment cu care va duce tradiţia românilor mai departe la gruparea din Istanbul.

Ce bornă impresionantă va bifa Alex Maxim la Beşiktaş

Alex Maxim este noul jucător al formaţiei Beşiktaş Istanbul. Mijlocaşul român a fost împrumutat de Gaziantep până la finalul actualului sezon.

Maxim a fost deja prezentat oficial la noua sa echipă. Astfel, acesta continuă o tradiţie începută în urmă cu mai bine de 50 de ani de jucători români care îmbracă tricoul ”vulturilor”.

Alex Maxim a devenit al şaselea fotbalist român care evoluează la Beşiktaş.

Jucătorii români care au trecut pe la Beşiktaş de-a lungul istoriei:

  • Cornel Popa (1969-1970)
  • Ion Barbu (1970-1971)
  • Marius Măldărăşanu (2002-2003)
  • Daniel Pancu (2002- ianuarie 2006)
  • Adi Ilie (2003-2004)
  • Alex Maxim (2023)

De remarcat că printre cei enumeraţi se numără şi foştii mari atacanţi Daniel Pancu şi Adi Ilie sau Marius Măldărăşanu, actualul antrenor al lui Hermannstadt.

Românul care a petrecut cel mai mult timp în tricoul alb-negru a fost Daniel Pancu. În aproape patru ani, ”Pancone” a jucat 110 meciuri şi a oferit 24 de goluri şi 10 pase decisive.

Alex Maxim a petrecut trei ani de zile la Gaziantep, perioadă în care a jucat 115 meciuri, a marcat 45 de goluri şi a dat 23 de pase decisive.

În acest sezon, mijlocaşul ofensiv a evoluat în 25 de meciuri în toate competiţiile, reuşind cinci goluri şi 10 assist-uri.

Dar, ca urmare a cutremurelor devastatoare de la începutul săptămânii trecute, Gaziantep FK s-a retras din campionatul Turciei şi din Cupa Turciei.

Federaţia a anunţat că grupările care se retrag în acest sezon din cauza cutremurelor vor putea continua în sezonul viitor în acelaşi eşalon.

Afla mai multe despre: stranierialex maxim 

viewscnt
Articole similare