Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alexandru Chipciu, din nou la FCSB. Mihai Stoica îl vrea înapoi pe mijlocaş: "S-a dezvoltat enorm"

Alexandru Chipciu, din nou la FCSB. Mihai Stoica îl vrea înapoi pe mijlocaş: "S-a dezvoltat enorm"

FCSB

Comentarii

În urmă cu zece ani, FCSB a obţinut rezultate impresionante atât în competiţiile interne, cât şi în cele europene. Echipa pregătită atunci de Laurenţiu Reghecampf a bifat performanţe notabile, iar acum Mihai Stoica a dezvăluit că îl aşteaptă înapoi la echipă pe unul dintre componenţii lotului din sezonul 2012/2013.

FCSB a dominat autoritar campionatul intern şi s-a impus cu un avans de 16 puncte faţă de următoarea clasată, Pandurii Târgu Jiu. În acelaşi sezon, roş-albaştrii au câştigat fără emoţii grupa din Europa League cu Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde şi au întâlnit-o pe Ajax Amsterdam în 16-imile competiţiei.

După o revenire impresionantă în partida retur, FCSB a reuşit să îi elimine pe "lăncieri" la loviturile de departajare şi a ajuns în optimile de finală, unde a fost învinsă la limită, scor 2-3 la general, de Chelsea.

Transfer total surprinzător la FCSB. Veteranul care a scris istorie în Europa, dorit înapoi de roş-albaştri: "S-a dezvoltat enorm"

Unul dintre jucătorii de bază din sezonul 2012/2013 a fost Alexandru Chipciu. La zece ani distanţă de la performanţele impresionante reuşite în tricoul roş-albastru, mijlocaşul este dorit din nou la vicecampioana României.

"Chipciu a crescut mult din multe puncte de vedere, s-a dezvoltat personal într-un mod extraordinar. Mie mi-ar plăcea foarte mult să revină la echipa noastră, cred că ar fi o soluţie şi ca jucător pe foarte multe poziţii.

La ce am discutat cu el în ultima vreme, consider că s-a dezvoltat enorm. Ştie tot ce înseamnă stil de viaţă sănătos, îşi poate prelungi viaţa sportivă, dar poate fi şi un model pentru jucătorii tineri.

Este exact genul de om pe care l-ai vrea într-o emisiune, iar acea emisiune ar fi una de colecţie" , a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

Venit la FCSB în ianuarie 2012, Alexandru Chipciu a cucerit şapte trofee în cei patru ani şi jumătate petrecuţi în tricoul roş-albastru, trei titluri de campion, două Cupe ale Ligii, o Cupă şi o Supercupă ale României.

În iulie 2016, Chipciu a fost cumpărat de Anderlecht, cu trei milioane de euro. În cei trei ani în care s-a aflat sub contract cu belgienii, mijlocaşul a fost împrumutat şi la Sparta Praga, timp de un sezon, iar din ianuarie 2020 a fost cedat, gratis, la CFR Cluj.

În vara anului trecut, Alexandru Chipciu s-a despărţit de campioana României şi a semnat cu Universitatea Cluj, echipă pentru care a bifat o pasă decisivă în cele 28 de meciuri jucate în actuala stagiune.

  • 550 de mii de euro valorează Alexandru Chipciu, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare