Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Alooo! Toată viaţa am jucat aşa”. Gică Popescu a atras atenţia asupra unui aspect foarte frecvent printre jucătorii români: ”Ăsta e răsfăţ” | EXCLUSIV

”Alooo! Toată viaţa am jucat aşa”. Gică Popescu a atras atenţia asupra unui aspect foarte frecvent printre jucătorii români: ”Ăsta e răsfăţ” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Gică Popescu a avut un mesaj categoric pentru jucătorii români care se plâng că joacă din trei în trei zile. Fostul căpitan al echipei naţionale şi al Barcelonei a precizat că el a jucat în ritmul acesta toată cariera, până la 36 de ani.

În fotbalul românec, în ultimii ani, a prins ideea că jucătorii sunt obosiţi dacă joacă meciuri din trei în trei zile, practică ce nu era o obişnuinţă în trecut pentru fotbaliştii autohtoni.

Un foarte bun exemplu în acest sens este FCSB. Vicecampioana României s-a calificat în grupele Conference League, iar iniţial a prioritizat această competiţie în dauna campionatului intern.

Atunci când situaţia s-a înrăutăţit grav în Liga 1, bucureştenii fiind timp de câteva etape chiar pe locul 14 din 16, Gigi Becali a horărât ca în prim plan să revină campionatul, competiţia europeană căzând în plan secund.

Zis şi făcut. Astfel, Nicolae Dică a trimis în partida tur cu Silkeborg jucători care nu au prins foarte multe minute la FCSB, lăsându-i pe ”greii” din lot la Bucureşti, pentru odihnă.

FCSB a pierdut meciul respectiv şi returul cu acelaşi scor (0-5), consemnând una dintre cele mai ruşinoase rezultate din istoria fotbalului românesc în cupele europene.

Totuşi, deşi vicecampioana a sacrificat parcursul în Conference League, a meritat. În campionat, cel puţin, a obţinut trei victorii consecutive şi s-a apropiat la doar două puncte distanţă de zona de play-off.

Gică Popescu îi critică pe jucătorii români care se plâng că joacă din trei în trei zile: ”Ăsta e răsfăţ” | EXCLUSIV

Gică Popescu a atras atenţia că în perioada în care era el jucător, juca din trei în trei zile, ”miercuri-duminică”, până la finalul carierei, care a venit în 2003.

”Să spui că eşti obosit... toată viaţa mea am jucat miercuri-duminică, miercuri-duminică şi am jucat până la 36 ani şi n-am mai obosit. Totul e aici(n.r. arată la cap)! Mentalitate, odihnă, alimentaţie şi antrenament şi joci până la 36 ani miercuri-duminică.

Ăsta e răsfăţ ce-i aud... am jucat miercuri-duminică, alooo! Toată viaţa am jucat aşa”, a declarat Gică Popescu, pentru Orange Sport.

Ca jucător, Gică Popescu a evoluat la Universitatea Craiova, Steaua, PSV Eindhoven, Tottenham, Barcelona, Galatasaray, Lecce, Dinamo şi Hannover 96. S-a retras în 2003, la aproape 36 de ani.

Afla mai multe despre: gica popescufcsb 

viewscnt
Articole similare