Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am avut probleme mari cu el, nu pot să vă mint”. Un dinamovist, ”Balotelli de România”? Ce a putut să facă: ”Să nu faci fault, ai galben”

”Am avut probleme mari cu el, nu pot să vă mint”. Un dinamovist, ”Balotelli de România”? Ce a putut să facă: ”Să nu faci fault, ai galben”

Dinamo București

Comentarii

Gică Mihali, fost antrenor la echipele de juniori ale lui Dinamo şi formaţia secundă, a dezvăluit că un fotbalist din Ştefan cel Mare are mari probleme comportamentale. Fotbalistul are antecedente de indisciplină încă din perioada în care evolua la tineret.

După ce şi-a petrecut şase ani din cariera de jucător în Ştefan cel Mare, Gică Mihali a revenit în Ştefan cel Mare şi a făcut parte din stafful tehnic de la club o bună perioadă de timp.

Fostul fundaş a fost implicat în special la nivel de juniori, unde l-a avut sub comandă pe David Ţone (18 ani), unul dintre cei mai talentaţi puşti din ograda ”câinilor”.

Odată cu retrogradarea în Liga 2, Ţone a fost primit în anturajul primei echipe şi a primit şansa de a şi debuta în tricoul alb-roşu, în contextul în care împlineşte regula U19 din Liga 2.

Deşi Mihali consideră că jucătorul are ”calităţi extraordinare”, fundaşul de 18 ani dezamăgeşte prin comportamentul său, iar unul dintre episoadele povestite de fostul său antrenor aminteşte de Mario Balotelli.

În urmă cu ani buni, Mourinho a povestit cum, la pauza unui meci, nu a vorbit decât cu Mario Balotelli, căruia i-a transmis să nu cumva să ia un cartonaş galben în a doua repriză, după ce fusese avertizat deja.

”Am avut probleme mari cu el, nu pot să vă mint”

Atacantul italian a rezistat doar câteva minute înainte de a fi eliminat. La fel a procedat şi David Ţone în tricoul lui Dinamo U19, la meciul din Liga Elitelor cu U Cluj.

Nu pot să vă mint. Ţone, cât am activat acolo, am avut şi eu probleme cu el, mari. Prin comportarea lui, nu place celorlalţi. Dar credeţi-mă, eu am avut probleme mari cu el.

Eu am avut discuţii multe cu el. La meciul cu U Cluj (n.r. din Liga Elitelor U19) am vorbit clar cu el şi i-am spus ‘Ţone, să nu faci fault, că ai cartonaş galben’ (n.r. a fost eliminat, iar Dinamo a pierdut).

Cu toate că am mai păţit aşa şi în campionat. L-am scos la un meci acasă în minutul 10, pentru că a dat pasă la un adversar şi a dat gol ăla şi imediat după a făcut penalty.

Şi după aia, în semifinala la U Cluj, am bătut acasă cu 2-1, şi acolo în minutul 46, s-a dus cu un atac de la spate şi a luat cartonaş galben şi am luat gol.

Cred că se crede prea mare fotbalist acum şi nu mai are nevoie sfaturi. Crede că le ştie pe toate. Calităţi la vârsta lui, extraordinare, este născut în 2004 parcă, dar problema lui este de comportament.

Nu ştiu dacă era acceptat foarte bine de grup din cauza atitudinii acesteia, arogantă aşa. Putea să stea, la 18 ani, la Săftica. De ce trebuia să faci naveta? Eşti tânăr”, a declarat Gică Mihali, pentru Playsport.

Ţone nu a mai evoluat din august însă pentru Dinamo, după ce a refuzat să se mai prezinte la antrenamente, din pricina unor plângeri în legătură cu salariul.

Ştiti foarte bine, David Ţone s-a supărat pe noi, de pe o zi pe alta, a zis că nu mai vine, nu a mai venit. La 17 ani cred că problema principală a unui jucător este să se dezvolte, şi nu salariul pe care îl are.

Orice mărire salarială pe care aş propune-o clubului… nu cred că m-ar asculta nimeni. Ţone era un copil, care ultima lui problema era asta.

Nu există la un tânăr de 17 ani să vorbească despre problemele financiare. Ceilalţi jucători au aceleaşi probleme.

Era o situaţie extraordinară. Dacă ar fi luat-o aşa cum trebuia, ar fi fost un început de carieră extraordinar pentru un tânăr.

Sunt unele lucruri peste care nu pot să trec. Negociez orice, dar principiile care sunt de bun simt şi pentru fotbal nu sunt negociabile.

Pentru David am avut toată deschiderea, pentru a-l ajuta să se dezvolte. El avea nişte probleme, eu abia după am aflat.

El vine în spate cu nişte petiţii, să îi schimbe pe antrenori. Dacă aş fi ştiut la momentul respectiv, poate l-aş fi privit din altă perspectivă.

A avut în trecut tot felul de probleme în vestiar. I-am acordat toată atenţia şi toată dragostea pe care i-o pot acorda unui tânăr. Faptul că de pe o zi pe alta ne-a lăsat aşa…

Am zis mulţumesc şi chiar dacă ar fi să joc în 10 oameni… Nu pot să merg la luptă cu astfel de oameni. Bine că s-a întâmplat aşa. Aşa a fost să fie.

A luat o decizie, pe care eu nu am înţeles-o, dar a fost decizia lui”, a spus Ovidiu Burcă.

Afla mai multe despre: david ţone 

viewscnt
Articole similare