Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Americanii, cuvinte mari pentru David Popovici. Ce a scris Swimming World Magazine despre performanţele românului la Mondialul de juniori de la Lima

Americanii, cuvinte mari pentru David Popovici. Ce a scris Swimming World Magazine despre performanţele românului la Mondialul de juniori de la Lima

David Popovici

Comentarii

Faptul că David Popovici este un fenomen nu mai miră pe nimeni. Înotătorul de 17 ani a fost lăudat de americani, după ce a scris istorie şi la Mondialul de juniori de la Lima.

David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Nataţie juniori de la Lima.

A încheiat pe primul loc, cu un timp de 47.13 secunde. Următorii doi clasaţi au terminat cu mai mult de două secunde mai târziu.(49.37 şi 49.91).

Este cea de-a patra medalie cucerită de David Popovici la Mondialul de juniori, dintre care trei de aur (100 de metri liber, 200 de metri liber, 4x100 de metri liber) şi una de argint (4x100 de metri liber ştafetă mixtă).

Americanii, cuvinte mari pentru David Popovici, după Mondialul de juniori de la Lima

Datorită performanţelor extraordinare şi rezultatelor incredibile obţinute competiţia de la Lima l-au adus din nou pe primele pagini ale celor mai titrate publicaţii sportive din lume.

Astfel că nu-i de mirare faptul că celebra publicaţie americană Swimming World Magazine i-a scos în evidenţă puterea mentală şi capacitatea de a face faţă presiunii, dovadă a maturizării sportivului în vârstă de numai 17 ani.

”Cu patru competiţii majore într-un interval de trei luni, Popovici a demonstrat o rezistenţă impresionantă în timpul verii, atât din puncte de vedere fizic, cât şi din punct de vedere mental.

Deşi toată lumea îi ştie capacitatea sa fizică, Popovici s-a remarcat în această vară şi din punct de vedere emoţional şi a dat dovadă de maturitate.

El şi-a gestionat cu pricepere apariţia din postura de cel mai urmărit reprezentant al acestui sport şi a confirmat aşteptările cu care se confruntă la fiecare cursă”, au scris jurnaliştii de la publicaţie americană de specialitate.

David Popovici, care va împlini 18 ani pe 15 septembrie, a făcut dubla în 2022 (aur la 100 de metri liber, respectiv 200 de metri liber), la CE de juniori (Otopeni), CE de seniori (Roma), CM de seniori (Budapesta) şi CM de juniori (Lima).

Afla mai multe despre: david popoviciinotlima 

viewscnt
Articole similare