Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andrei Raţiu semnează cu câştigătoarea Europa League din 2021. Încă un transfer tare pentru un internaţional român

Andrei Raţiu semnează cu câştigătoarea Europa League din 2021. Încă un transfer tare pentru un internaţional român

Stranieri

Comentarii

Andrei Raţiu (25 de ani) este pe picior de plecare de la Rayo Vallecano, iar viitoarea sa destinaţie ar putea fi Villareal, chiar echipa la care a crescut.

Andrei Raţiu nu a primit foarte multe şanse în acest sezon la Rayo Vallecano şi are nevoie de o cantitate mai mare de meciuri pentru a prinde lotul naţionalei României pentru EURO 2024.

Andrei Raţiu, cerut de antrenorul echipei la care a crescut

Însuşi Edi Iordănescu s-a arătat îngrijorat de situaţia fundaşului dreapta al madrilenilor. În perioada în care a fost în Spania, selecţionerul a discutat atât cu Andrei Raţiu pentru a găsi o soluţie ca el să joace mai mult, dar şi cu antrenorul lui Rayo pentru a afla de ce jucătorul român nu a evoluat aşa de mult.

Iar varianta salvatoare pentru apărătorul lateral de 25 de ani ar fi Villareal, chiar clubul la care a crescut şi a debutat în fotbalul profesionist, anunţă renumitul Marca.

Acolo ar fi fost cerut de însuşi antrenorul Marcelino, care se află în căutarea unui fundaş dreapta, post pe care Viilareal are grave probleme după accidentarea campionului mondial argenitian, Juan Foyth.

Iar Andrei Raţiu este soluţia găsită de ”Submarinul galben”, ceea ce ar însemna, practic, o revenire a românului la formaţia de pe ”El Madrigal”, club care încă îl deţine în coproprietate.

Raţiu a fost în curtea lui Villareal din 2016 până în 2021, perioadă în care a mai fost împrumutat la ADO Den Haag (Olanda). A fost cedat definitiv la Huesca, în Segunda Division, în vara anului 2021.

În liga a doua spaniolă a confirmat aşteptările, iar evoluţiile sale i-au adus transferul la Rayo Vallecano, echipă din La Liga, acolo unde a dat de o concurenţă acerbă: pe albanezul Ivan Balliu, care a fost titular în majoritatea meciurilor din acest sezon.

În momentul de faţă, Rayo şi Villareal sunt vecine de clasamentul din La Liga, pe locurile 13, cu 23 de puncte, respectiv 14, cu 20 de puncte.

Andrei Raţiu a bifat doar 650 de minute în actualul sezon, adunate în opt partide, dintre care patru în La Liga şi alte patru în Copa del Rey.

  • Cotat la 1,5 milioane de euro, Andrei Raţiu are un singur meci la seniorii lui Villareal, în sezonul 2018-2019, în returul semifinalei din Europa League cu Valencia (0-2).

  • Villareal a câştigat Europa League în 2021, după ce a trecut de Manchester United la loviturile de departajare.

Afla mai multe despre: andrei ratiula ligarayo vallecanovillareal 

viewscnt
Articole similare