Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anghel Iordănescu, băgat în arest. A fost adus cu duba la Bucureşti şi încarcerat: "Da, confirm totul". De ce a fost acuzat antrenorul

Anghel Iordănescu, băgat în arest. A fost adus cu duba la Bucureşti şi încarcerat: "Da, confirm totul". De ce a fost acuzat antrenorul

Fotbal intern

Comentarii

În anii '70, Universitatea Craiova începea să-şi formeze marea echipă a Olteniei fotbalistice, transferând în Bănie nume care aveau să facă istorie pentru culorile alb-albastre. Povestea de azi este legată de două nume de referinţă ale fotbalului românesc.

Costică Ştefănescu şi Anghel Iordănescu | Cei doi aveau în comun, la vremea respectivă, faptul că evoluau la Steaua, fiind la un pas de a deveni coechipieri şi la Universitatea Craiova. Maria Ştefănescu, soţia regretatului căpitan al Craiovei Maxima, Costică Ştefănescu, a povestit pentru OrangeSport.ro cum a ajuns soţul ei la Universitatea Craiova, explicând de ce Anghel Iordănescu a avut mari probleme cu Ministerul Apărării Naţionale, din cauza dorinţei lui de a pleca la Craiova.  

''Se ştie că poetul Adrian Păunescu avea o mare simpatie faţă de echipa Universitatea Craiova. Transferul soţului meu, la Craiova, i se datorează sută la sută. Costică mi-a povestit că într-o zi era pe la Piaţa Romană, cumpărase un buchet de flori pentru a merge o zi de naştere a cuiva. Pe stradă s-a întâlnit cu Adrian Păunescu. Poetul l-a întrebat dacă nu vrea să vină la Craiova.

Aşa a începutul totul. Dânsul s-a ocupat de tot ceea ce însemna plecarea lui la Craiova. Alături de Costică ar fi trebuit să plece şi Anghel Iordănescu. Dar pentru că el era în cadrul armatei, ştiu că a avut mari probleme cu cei de la Steaua. A făcut chiar câteva zile de arest când s-a întors în Bucureşti, pentru că şi-a permis să plece la Craiova", a povestit Maria Ştefănescu.

Chiar dacă au trecut atâţia ani de la acel moment, Anghel Iordănescu a confirmat întreaga poveste.

"Da, vă confirm întreaga poveste. Domna Maria Ştefănescu a relatat corect. Eu pot să vă mai spun că atunci, din ce îmi aduc aminte, ajunsesem la Craiova, am stat trei zile, după care am fost adus în Bucureşti, cu o dubă. Fusesem dat dezertor, pentru că eram în cadrul armatei. Ministrul Apărarii de atunci nici nu concepea ca eu să plec de la Steaua. Când am ajuns în Bucureşti, m-am ales şi cu 7-8 zile de arest în garnizoană", a explicat Anghel Iordănescu. 

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: anghel iordanescu 

viewscnt
Articole similare