You are here:

Anglia - Slovacia 2-1. Englezii înving, dar nu conving! Noroc incredibil pentru naţionala lui Southgate. Bellingham şi Kane aduc calificarea în sferturi

Anglia - Slovacia 2-1. Englezii înving, dar nu conving! Noroc incredibil pentru naţionala lui Southgate. Bellingham şi Kane aduc calificarea în sferturi

EURO

Comentarii

Anglia s-a calificat în optimi, după 2-1 cu Slovacia, la Gelsenkirchen. Fosta adversară a României din grupe a fost la un pas să producă o surpriză incredibilă, dar golul lui Bellingham din minutul 90+5 a dus partida în prelungiri.

Anglia - Slovacia 2-1 ( Bellingham 90+5, Kane 91/ Schranz 25)

Echipele de start:

  • Anglia (4-2-3-1): Pickford - Walker, Stones, Guehi, Trippier - Mainoo, Rice - Saka, Bellingham, Foden – Kane
  • Rezerve: Alexander-Arnold, Bowen, Dunk, Eze, Gallagher, Gomez, Gordon, Henderson (P)Konsa, Palmer, Ramsdale (P), Shaw, Toney, Watkins, Wharton
  • Slovacia (4-3-3): Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Strelec, Haraslin
  • Rezerve: Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas (P), Rigo, Rodak (P), Sauer, Suslov, Tupta

Min 120+1. Meciul s-a terminat, scor 2-1.

Min 105. Ocazie monumentală pentru Slovacia! Pekarik reia peste poartă din câţiva metri.

Min 90. GOOOOOOL Anglia! Harry Kane îi aduce pe englezi în avantaj la prima acţiune de la reluare.


Min 90+7. Urmează prelungirile!

Min 90+5. GOOOOOOOOOOOL Anglia! Jude Bellingham egalează la ultima fază din timpul regulamentar cu o foarfecă. 

Min 80. Ocază uriaşă pentru Anglia! Declan Rice loveşte bara cu un şut de la 25 de metri. Balonul ajunge la Harry Kane, care trimite peste poartă de la 11 metri.

Min 78. Ocazie uriaşă pentru Anglia! Harry Kane reia cu capul din poziţie ideală, însă balonul se scurge milimetric pe lângă poarta lui Dubravka.

Min 50. Gol anulat pentru Anglia! Foden înscrie, însă reuşita nu este validată de VAR pentru offside.

MIN 46. A început repriza a doua.

Min 45+2. Prima repriză s-a terminat, scor 0-1.

Min 25. GOOOOOOOOOOOOOL SLOVACIA! Surpriză totală la Gelsenkirchen. Slovacii deschid scorul prin Schranz, la capătul unei acţiune excelent. Gol meritat pentru fosta adversară a României din grupe.

Min 11. Ocazie imensă pentu Slovacia! Haraslin scapă singur cu Pickford, însă este blocat în ultima secundă de Guehi.

Min 3. Ocazie pentru Slovacia! Hancko pătrunde în careu, însă centrarea sa nu ajunge la niciun coechipier.

Min 1. A început meciul!

Un meci extrem de echilibrat se anunţă astăzi la Gelsenkirchen. După ce s-au întâlnit în grupele EURO 2016, Anglia şi Slovacia joacă acum pentru un loc în sferturile de finală ale turneului final găzduit de Germania. Imediat după remiza albă de la Europeanul de acum opt ani, cele două naţionale s-au întâlnit şi în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Englezii au câştigat la limită ambele partide, 1-0, în deplasare, şi 2-1, pe propriul teren. De altfel, acestea sunt ultimele două meciuri directe dintre cele două echipe.

Anglia - Slovacia LIVE TEXT, în optimile EURO 2024, astăzi, de la ora 19:00, pe orangesport.ro

Anglia a dezamăgit teribil, până acum, la EURO 2024. Cu decizii greu de înţeles de presă şi de suporteri, Gareth Southgate a fost huiduit la ultimul meci jucat de naţionala sa în grupele turneului final. În urmă cu cinci zile, reprezentativa Albionului a remizat alb cu Slovenia, după ce, în precedentele două meciuri, obţinuse un singur punct în faţa Danemarcei şi câştigase cu mari emoţii, 1-0, în faţa Serbiei.

De partea cealaltă, Slovacia este fosta adversară a naţionalei României în grupele EURO 2024. După încheierea celor trei etape, toate cele patru echipe au terminat la egalitate de puncte, câte patru de fiecare, România fiind prima, datorită golaverajului, pe doi venind Belgia, iar pe trei clasându-se Slovacia, peste Ucraina. După victoria surprinzătoare obţinută în faţa marii favorite a grupei, Belgia, Slovacia a pierdut cu Ucraina, 1-2, şi a remizat la 1 cu naţionala pregătită de Edward Iordănescu.

Afla mai multe despre: angliaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare