Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorii români, râvniţi în străinătate: ”Sunt foarte multe oferte”. Fostul selecţioner, dorit insistent

Antrenorii români, râvniţi în străinătate: ”Sunt foarte multe oferte”. Fostul selecţioner, dorit insistent

Fotbal

Comentarii

Anamaria Prodan susţine că antrenorii români de valoare nu duc lipsă de oferte din străinătate.

În luna ianuarie a acestui an, FRF a anunţat oficial aducerea lui Edi Iordănescu pe banca echipei naţionale, după despărţirea de Mirel Rădoi.

Pe lista şefilor de la federaţie s-ar fi aflat 12 nume, cele mai ”grele” fiind cele ale lui Mircea Lucescu, Dan Petrescu sau Cosmin Olăroiu.

Deşi nu există dubiu că aceştia sunt antrenori de valoare, un lucru este clar: România nu mai are tehnicieni la nivelul de elită din fotbalul european.

Dacă Ştefan Kovacs făcea istorie cu Ajax în anii 70', câştigând două Cupe ale Campionilor, acum cea mai mare echipă pe care o antrenează un român este Dinamo Kiev, care nici nu a reuşit să treacă de grupele Champions League.

Totuşi, Anamaria Prodan susţine că antrenorii români sunt chiar râvniţi în străinătate, probabil doar în ţările arabe însă.

Impresara îl dă exemplu pe fostul selecţioner, Cosmin Contra, care este aproape de a cuceri titlul în Arabia Saudită, cu Al Ittihad, ca un antrenor dorit insistent de alte echipe.

Antrenorii români, râvniţi în străinătate

Însă, Anamaria Prodan nu a fost dornică să mai dezvăluie vreun tehnician român care poate face pasul către o echipă importantă.

”(n.r. oferte pentru antrenorii români, din afară?) Da, foarte multe, antrenorii români sunt foarte buni, iar cei care au reuşit şi au rămas în străinătate şi le merge foarte bine, cum e naşul meu, Contra, sunt cereri foarte multe pentru ei.

(n.r. ne poţi da un nume?) Nu, ştii de ce, pentru că sunt sub contract şi în momentul în care spui numele, atunci se activează supărările în echipă.

(cum ţi se pare performanţa reuşită de Contra?) Super, naşul meu, îl iubesc, este aparte, fabulos”, a declarat Anamaria Prodan.

Cu patru etape rămase din campionatul saudit, Al Ittihad este lider şi are un avantaj de cinci puncte faţă de locul secund, astfel că are şanse mari de a îşi asigura titlul înaintea ultimei runde.

Afla mai multe despre: anamaria prodan 

viewscnt
Articole similare