Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Aşa supărat n-am fost în viaţa mea!” Bogdan Cosmescu a rememorat meciul pe care nu l-ar mai comenta niciodată. ”Am dat un şut în scaun”

”Aşa supărat n-am fost în viaţa mea!” Bogdan Cosmescu a rememorat meciul pe care nu l-ar mai comenta niciodată. ”Am dat un şut în scaun”
Comentarii

Reuturul semifinalei de Cupa UEFA dintre Middlesbrough şi FCSB nu va fi uitat niciodată de fanii roş-albaştrilor. În 2006, formaţia bucureşteană a fost eliminată dramatic în Anglia, deşi a condus la un moment dat cu scorul de 3-0 la general. Bogdan Cosmescu şi Emil Grădinescu au coment meciul care îi bântuie şi acum, la 17 ani distanţă, pe suporterii FCSB-ului. Primul dintre ei a dezvăluit cum a trăit răsturnarea incredibilă de scor reuşită de ”Boro şi a povestit un episod inedit, produs în momentul în care ”remontada” englezilor a fost completă.

Golul lui Maccarone l-a înnebunit pe Bogdan Cosmescu. Comentatorul a rănit involuntar un operator. ”Am dat un şut în scaun!”

După sfertul ”UEFAntastic”, FCSB mai avea doar un pas până la marea finală de la Eindhoven. În calea roş-albaştrilor stătea Middlesbrough, formaţie ce a obţinut cu un sezon înainte locul şapte în Premier League, poziţie ce le-a asigurat englezilor participarea în Cupa UEFA.

După o victorie cu 1-0 în Ghencea, roş-albaştrii porneau cu prima şansă la calificare în returul de pe Riverside. Startul returului cu ”Boro” a fost unul fabulos pentru FCSB, care conducea cu 2-0 după 33 de minute (3-0 la general). Nici cel mai pesimist suporter nu presimţea dezastrul ce avea să urmeze. Middlesbrough s-a calificat dramatic cu un 4-2 care a ridicat în picioare tribunele de pe Riverside.

În minutul 89, Massimo Maccarone a marcat golul calificării pentru ”Boro” cu o lovitură de cap şi şi-a trecut numele pe lista ”călăilor” echipelor româneşti din Europa. 

Bogdan Cosmescu a fost invitat la SportCast cu Sile, un podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă, şi a explicat cum a trăit golul care a îngropat-o pe FCSB.

Silviu Tudor Samuilă: Hai să vorbim despre Middlesbrough, pentru că acolo se întâmplă ceva

Bogdan Cosmescu: Da, se întâmplă. Eram cu Emil (n.r. Grădinescu). Totul mergea uns. Eram aproape. Vedeam finala cu Sevilla. S-a dat golul ăla (n.r. de 4-2), şi de nervi am dat un şut în scaun, pentru că stăteam în picioare. Nu ştiu cum, dar scaunul l-a lovit pe un operator de la televiziunea britanică. Nu i-a spart capul, dar l-a lovit în spate.

Silviu Tudor Samuilă: Cine îşi aduce aminte, se vede la un moment dat un cadru mişcat. Ăla e din cauza lui Cosmescu, nu din cauză că trepida stadionul.

Bogdan Cosmescu: Nu a fost cine ştie ce, dar a fost surprins. Ca şi când te-ar lovi un pahar de plastic gol în spate. Aia a fost una dintre marile dezamăgiri. Să ai 2-0 şi să iei patru goluri. Mi se pare ceva ieşit din comun. Aşa supărat n-am fost niciodată! Era o finală de cupă europeană pentru o echipă din România. Acum ar fi de domeniul fantasticului.

Afla mai multe despre: fcsbbogdan cosmescusteauamiddlesbrough 

viewscnt
Articole similare