Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aur pentru România! Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe simplu 1000 de metri

Aur pentru România! Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe simplu 1000 de metri

Sporturi

Comentarii

Sportivul Cătălin Chirilă a câştigat, duminică, medalia de aur la canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri, la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint de la Halifax, Canada.

Aur pentru România! Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe simplu 1000 de metri

Cătălin Chirilă, antrenat de Florin Popescu şi Petre Kondrat, a reuşit să câştige a doua medalie la această ediţie de mondiale, după argintul de sâmbătă de la C1 - 500 m.

Duminică, românul, cu timpul 4:14.28, i-a depăşit în top 3 pe campionul olimpic Isaquias Santos, din Brazilia (4:15.80), şi pe cehul Martin Fuksa (4:16.21).

Canoistul de 24 de ani a gestionat extraordinar această cursă şi visul de a readuce canoea de simplu în elita mondială s-a împlinit.

”AUUUR mondial pentru Cătălin Chirilă! 

Azi, Cătălin l-a depăşit pe campionul olimpic Isaquias Santos, din  Brazilia şi pe cehul Martin Fuksa. Cătălin a gestionat extraordinar această cursă şi visul de a readuce canoea de simplu în elita mondială s-a împlinit.

După aurul lui Aurel Macarencu din 1986 este prima reuşită de aur la C1 1000m pentru România. Ivan Patzaichin de două ori, în 1973 şi 1977 şi Simion Ismailciuc, în 1963, sunt singurii români care au mai luat aur în această probă. 

Ultima medalie pentru România în această probă datează din 1994, bronz Victor Partnoi.

Bravooo, Cătălin!  Bravo antrenorilor!”, a fost mesajul scris de COSR pe Facebook.

Canoistul Cătălin Chirilă, înotătorul David Popovici şi ciclistul Vlad Dascălu sunt beneficiarii burselor olimpice oferite pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, anunţat COSR, în luna aprilie.

Afla mai multe despre: catalin chirilaaur mondial 

viewscnt
Articole similare