Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Basarab Panduru, şocat de Luis Enrique: ”Mă uit la el şi habar n-am de unde să-l iau”

Basarab Panduru, şocat de Luis Enrique: ”Mă uit la el şi habar n-am de unde să-l iau”

Cupa Mondială

Comentarii

Basarab Panduru se declară şocat şi bulversat de Luis Enrique, după ce a văzut Spania - Costa Rica 7-0, la Cupa Mondială.

Spania a debutat spectaculos la Cupa Mondială din Qatar 2022. Cu o echipă cu multe surprize, ibericii s-au impus cu 7-0, cea mai clară victorie de la acest turneu final.

Câteva dintre deciziile tactice luate de Luis Enrique l-au şocat însă pe Basarab Panduru, care-l consideră pe selecţionerul Spaniei un antrenor de geniu.

Luis Enerique l-a şocat pe Basarab Panduru: ”Mi se pare că este total contrar a tot ce ştii despre fotbal”

La partida cu Costa Rica, Luis Enrique a surprins din nou. Printre altele, a titularizat jucători care au evoluat puţin, iar pe Marco Asensio l-a folosit atacant.

Basarab Panduru spune că stilul lui Luis Enrique l-a bulversat şi nu poate să-şi dea seama dacă este vorba despre decizii luate de un antrenor de geniu sau despre un excentric. Dar spune că tinde spre prima variantă:

”(Samuilă: Ce zici, Pandi, de Spania?) Nu, e curios. Luis Enrique, mă uit la el şi habar n-am de unde să-l iau, nu înţeleg absolut nimic din ce face, mi se pare că este total contrar a tot ce ştii despre fotbal.

Am impresia că sunt două lucruri la el: ori e super-mega-mare geniu, care vede lucrurile înainte ca ele să se desfăşoare, vede meciul, vede adversarul, vede cum se joacă, ştie exact de ce jucători are nevoie sau e un nebun care bate câmpii.

Pentru că nu ai jumătăţi de măsură aici. Este ceva incredibil. Echipa cu care începe - Rodri închizător, Rodri fundaş central. Jordi Alba - joacă nu joacă - e titular. Gavi - joacă nu joacă e titular. Busquets - e pe final, abia aşteaptă să termine, e titular. Marco Asensio vârf de atac, da? Habar n-ai de ce e vârf de atac Marco Asensio [...]

Felul în care vede echipa este ceva revoluţionar. De-aia mai mult aş tinde spre un geniu, că nebun nu cred că e, că a făcut lucruri bune în fotbal. De-aia cred că m-aş duce spre un geniu greu de înţeles, e foarte greu să-l înţelegem sau cel puţin eu.

Pentru că nu văd nimic să-mi fie clar, e totul de-a-ndoselea [...] Ăştia care văd altfel decât vede toată lumea, ai impresia că sunt nebuni, că sunt într-o ureche aşa, că au ceva, o problemă”, a comentat Basarab Panduru la Orange Sport.

Echipa Spaniei la meciul cu Costa Rica: Simon - Azpillicueta, Rodri, Laporte, Alba - Gavi, Busquets, Pedri - Torres, Asensio, Olmo
Au mai jucat: Balde, Williams, Koke, Soler şi Morata.

Golurile au fost marcate de Olmo (11), Asensio (21), Torres (pen. 31, 54), Gavi (74), Soler (90), Morata (90+2)

Afla mai multe despre: enrique 

viewscnt
Articole similare