Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ la Dinamo! Noii investitori vin cu 30 de milioane de euro în buzunar. Anunţ de ultimă oră în Ştefan cel Mare

BOMBĂ la Dinamo! Noii investitori vin cu 30 de milioane de euro în buzunar. Anunţ de ultimă oră în Ştefan cel Mare

Dinamo București

Comentarii

Aflată într-o perioadă tumultuoasă din istoria sa, Dinamo se apropie de salvare.

”Coşmarul” lui Dinamo a început la finalul lui 2020, când Pablo Cortacero a preluat pachetul majoritar de acţiuni al echipei din Ştefan cel Mare.

Deşi situaţia nu era mult mai bună sub conducerea lui Robert Negoiţă, clubul mai trecând printr-o inslovenţa, Dinamo tot reuşea să rămână în prima ligă.

Odată cu venirea lui Cortacero în Ştefan cel Mare, fotbalişti străini, dintre care mulţi spanioli, au fost aduşi pe salarii imense la echipă.

Când trebuia să îşi plătească noii recruţi, Cortacero a dispărut, iar Dinamo s-a trezit în cea mai rea situaţie din istoria sa.

Cu datorii imense şi un lot incomplet după plecarea a mulţi dintre jucătorii săi, Dinamo a reuşit să se salveze de abia în play-out de la retrogradare, graţie eforturilor fanilor.

DDB a ţinut clubul în viaţă la finele ultimului sezon, dar Nicolae Badea a fost cu adevărat omul care a salvat-o pe Dinamo de datoriile imense pe care le avea.

Clubul a intrat apoi în insolvenţă, cu scopul de scăpa de plătit memoriile temporar şi a îşi putea ”recompensa” la zi jucătorii.

După un actual sezon dezastuos, problemele de la Clinceni şi Gaz Metan au dat speranţe suporterilor că echipa poate fi salvată.

Mai mult, Răzvan Zăvăleanu a anunţat că se află în discuţii cu noi investitori, care ar fi intersaţi să preiua clubul.

Anunţ de ultimă oră în Ştefan cel Mare

Deşi nu a dorit să dezvăluie prea multe, administratorul judiciar al ”câinilor” a dat de înţeles că o mare companie ar putea veni în Ştefan cel Mare, cu 30 de milioane de euro în buzunar.

Unul dintre cei doi potenţiali investitori cu care discutăm s-a retras, a transmis că nu vrea să se asocieze cu niciun fel de scandal, cu ceilalţi lucrurile evoluează foarte încet pentru gustul meu.

A mai apărut încă cineva, dar nu mă hazardez să spun ceva foarte concret. E vorba despre un alt fond de investiţii din Europa.

Nu pot face însă comentarii suplimentare, fiindcă oamenii îşi doresc confidenţialitate până în ultima secundă înainte să se hotărască.

Suntem deocamdată în faza intenţiilor, a tatonărilor, a înţelegerii problemei. Din păcate, am pierdut nişte investitori foarte potenţi financiar.

S-au retras pentru că e o nebuloasă în jurul lui Dinamo. Cu posibilii parteneri de la fondul de investiţii discut de câteva săptămâni.

Nu ştie nimeni despre cine este vorba, în afară de mine. În primă fază, fac o analiză pe documentele puse la dispoziţie pentru a-şi forma o imagine coerentă, fiindcă, fireşte, nu ne pot crede doar pe cuvânt.

În partea a doua am intra în chestiuni legate de garanţii, plăţi şi alte detalii. Dar vorbim deocamdată de blana ursului din pădure.

Suntem departe de acest punct. Un investitor serios care vrea să preia clubul ar trebui să prezinte garanţii de în jur de 20 de milioane de euro, plus să aibă capacitatea de a achita datoriile la zi din planul de reorganizare, în jur de zece milioane de euro.

Trebuie să fim sigur că nu vine cineva care plăteşte sumele curente, dar apoi nu mai are bani să treacă strada.

De aceea mă îndrept spre companii puternice, nu spre persoane fizice, care sunt puţine capabile să suporte astfel de sume din propriul buzunar”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, pentru playsport.ro.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare