Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOOM! Buget colosal pentru un club din România. 25 de milioane într-un singur an pentru renaşterea echipei

BOOM! Buget colosal pentru un club din România. 25 de milioane într-un singur an pentru renaşterea echipei

Fotbal intern

Comentarii

Clubul Sportiv Minaur, aflat într-o situaţie critică din cauza unui management defectuos, va beneficia din partea primăriei Baia Mare de 14 milioane de lei, a anunţat, luni, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, primarul interimar Doru Dăncuş.

"În bugetul adoptat, am alocat sumele necesare astfel încât să putem să reducem decalajul dintre salarii, plata salariului la zi cu lunile întârziere. Facem asta deja din luna decembrie 2023. Prin bugetul aprobat astăzi, CS Minaur are momentan 14 milioane de lei. Aceşti bani ar trebui să fie mai mult decât suficienţi, dacă se drămuiesc corect. La rectificare, cel târziu în vară, vom suplimenta. Estimez un buget total de 25 de milioane de lei în acest an pentru Minaur", a spus Doru Dăncuş.

Primarul interimar a subliniat că raportul de audit efectuat la club obligă la decizii sănătoase.

"Am pus la dispoziţia aleşilor locali raportul de audit de la Minaur. Nimeni nu doreşte distrugerea sportului din Baia Mare, mai ales a handbalului! Sunt momente în care trebuie să luăm, însă, nişte decizii. Consiliul Local cunoaşte bine situaţia de la Minaur. Am fost toţi de acord că aici lucrurile nu funcţionează corect, asumat, transparent. Nu se merge spre credibilizarea clubului, nici spre eficientizare. Minaur a fost în ultimii ani un sac fără fund, fără cheltuieli asumate, fără bază legală, aşa cum reiese din raportul de audit. Până nu se schimbă acolo lucrurile, să fie transparenţi, credibili, nu o să funcţioneze cum ne dorim cu toţii", a precizat Doru Dăncuş.

În context, primarul interimar a arătat că în niciun caz nu poate degreva bugetul unor investiţii aflate în derulare pentru clubul sportiv administrat ineficient.

"Nu putem lua bani de la reabilitarea drumurilor, iluminat, servicii sociale, să le canalizăm la echipe care nu respectă banul public! Acest club trebuie să fie aşezat pe nişte piloni serioşi, care să vizeze obţinerea performanţelor în concordanţă cu bugetul pe care putem să-l alocăm. Cei care ar trebui să fie azi manageri performanţi, ar fi trebuit să vină cu o infuzie de capital extern. Să vină lângă autoritatea locală şi să susţină sportul, nu să stea cu mâna întinsă şi să facă presiuni prin diverse medii!", a punctat Doru Dăncuş.

CS Minaur are secţii de handbal feminin şi masculin, dar şi o echipă de fotbal, care este pe ultimul loc în Seria 10 a Ligii a III-a.

În paralel cu problema finanţării clubului, în spaţiul public şi pe reţele de socializare a fost semnalată şi starea avansată de degradare a fostului sediu în care a funcţionat Minaur, acum, abandonat. Vechea clădire a clubului face parte din istoria CS Minaur şi ar trebui recuperată şi pusă în valoare.

Afla mai multe despre: minaurbaia mare 

viewscnt
Articole similare