Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bornă istorică. 25 de ani de când Mihai Leu a fost campion mondial. A fost primul titlu mondial câştigat de un român în boxul profesionist

Bornă istorică. 25 de ani de când Mihai Leu a fost campion mondial. A fost primul titlu mondial câştigat de un român în boxul profesionist

Sporturi

Comentarii

Astăzi, 22 februarie, sportul românesc atinge o nouă bornă istorică. De data aceasta boxul este în prim-plan.

Bornă istorică. 25 de ani de la primul titlu de campion mondial cucerit de un român, la box profesionist

Se împlinesc azi, 22 februarie 2022, 25 de ani de la primul titlu de campion mondial cucerit de un român, la box profesionist.

Este vorba despre Mihai Leu, care cu un sfert de secol în urmă l-a învins pe Santiago Samaniego, devenind primul campion mondial la box profesionist din România.

În ziua de 22 a lunii februarie, anul 1997, în Sporthalle din Hamburg, Mihai Leu îl învingea pe oponentul panamez, la capătul a 12 runde dramatice, şi cucerea titlul mondial la categoria semimijlocie.

"Au fost multe momente speciale în acea zi. Îmi aduc aminte că m-am trezit de dimineaţă, un pic mai târziu. Mi-am luat micul dejun, apoi am făcut o plimbare în parc, împreună cu antrenorul meu. Atunci mi-a spus ceva uluitor. Şi anume că a fost la o ghicitoare care i-a spus că voi avea avea cel mai greu meci din viaţa mea, dar că voi deveni campion mondial.

După acea plimbare prin parc am ajuns acasă, m-am odihnit, iar seara, înainte de meci, tot antrenorul mi-a spus că pe adresa clubului Universum Box Promotion sosise o scrisoare oficială din partea domnului Emil Constantinescu, care, în calitate de Preşedinte al României, mă încuraja pentru acel meci, transmiţându-mi că toţi românii sunt alături de mine şi că mă vor susţine.

Au mai fost acl momente de neuitat din timpul meciului, când, la un moment dat, când am simţit că nu mai pot, antrenorul mi-a spus că trebuie să lupt pentru că milioane de oameni, de români se uită la mine şi clipele în care, Anna, soţia mea a venit la final şi mi-a transmis că sunt campion mondial, deoarece văzuse punctajul arbitrilor, înainte ca acesta să fie anunţat.

Una peste alta, mă bucur că prtin acea victorie am reuşit să fac ataţia oameni fericiţi şi să cuceresc, în premieră pentru România, un titlu de campion mondial", a declarat Mihai Leu, în vârstă de 53 de ani, pentru Telekom Sport.

Autor: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: mihai leubox 

viewscnt
Articole similare