Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | A murit Fathi Taher, fost patron al Rapidului

BREAKING NEWS | A murit Fathi Taher, fost patron al Rapiduluigalerie foto

Diverse

Comentarii

Fathi Taher a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a suferit de o boală cruntă, cancer la colon. Fostul patron al Rapidului a decedat la Istanbul şi va fi înmormântat în capitala Iordaniei, Amman.

Fathi Taher, fost patron al Rapdiului, a decedat la vârsta de 73 de ani. Omul de afaceri iordanian a murit la Istanbul după ce a suferit de cancer la colon. Taher a devenit cunoscut în România după ce, în 2008, a fost patron la Rapid, dar până la urmă a ales să se retragă.

A murit Fathi Taher, fost patron la Rapid

Potrivit ProSport, Fathi Taher se afla la Istanbul atunci când a intervenit decesul. Cel mai probabil, se afla în Turcia pentru a-şi trata cancerul la colon. Omul de afaceri iordanian va fi înmormântat în capitala ţării natale, Amman.

Taher a ajuns în România în anul 1970, când avea doar 22 de ani şi a rămas în ţara noastră până în toamna lui 1988, când a revenit în Iordania. În anul 1991, Fathi Taher a revenit în România şi a avut aici mai multe afaceri foarte importante.

Însă faima lui a atins apogeul în perioada 2008, când, după ce a fost sponsor la Rapid, a decis să cumpere clubul. Taher a cumpărat atunci 60% din acţiunile Rapidului, dar s-a retras după ce s-a simţit păcălit de George Copos.

În acea perioadă, Fathi Taher a investit aproape 10 milioane de euro în Rapid şi a adus jucători pe salarii uriaşe pentru nivelul Ligii 1, precum Juliano Spadacio, Urko Pardo, Daniel Paulista, Radomir Djalovic, Joao Paulo, Julios Cesar sau Claudio Pitbull. Antrenor a fost numit Jose Peseiro, care fusese secund la Real Madrid.

Ce avere avea Fathi Taher

Încă de când a sosit în România, Fathi Taher a arătat un dezvoltat simţ al afacerii. Omul de afaceri iordanian avea afaceri în turism, imobiliare, asigurări sau în industria alimentară. În anul 2020, Fatih Taher avea o avere estimată la aproximativ 350 de milioane de euro.

După ce s-a retras de la Rapid, Fathi Taher a preferat să ducă o viaţă discretă şi şi-a concentrat atenţia pe dezvoltarea afacerilor pe care le deţinea.

Afla mai multe despre: taher 

viewscnt
Articole similare