Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Roger Federer se retrage din tenis! Anunţul făcut de elveţian: ”Am 41 de ani, a venit timpul să îmi închei cariera”

BREAKING NEWS | Roger Federer se retrage din tenis! Anunţul făcut de elveţian: ”Am 41 de ani, a venit timpul să îmi închei cariera”

Tenis

Comentarii

În urma unei cariere ilustre, în care a disputat peste 1500 de meciuri oficiale şi a câştigat 103 titluri la single, 20 de grand slam, Roger Federer (41 de ani) a luat decizia de a se retrage. Elveţianul a făcut anunţul pe reţelele de socializare.

Joi, lumea tenisului a primit o veste cu adevărat tristă. Unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Roger Federer, şi-a anunţat retragerea.

Elveţianul a fost măcinat de accidentări în ultimii ani, iar, recunoscând că a ajuns la o vârstă înaintată pentru un sportiv, fostul număr 1 ATP a luat decizia de a îşi agăţa racheta în cui.

Prin intermediul unui mesaj pe reţelele de socializare, Federer şi-a motivat alegerea şi a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături de-a lungul anilor.

Tenismenul de 41 de ani a mai dezvăluit că ultima competiţie la care va participa în cariera sa va fi Cupa Laver, care va avea loc la Londra săptămâna viitoare.

Turneul va începe pe 23 septembrie şi se va încheia pe 25.

Roger Federer se retrage din tenis! Anunţul făcut de elveţian pe reţelele de socializare

Din toate cadourile pe care mi le-a oferit tenisul de-a lungul anilor, cele mai frumoase, fără dubiu, au fost oamenii pe care i-am cunoscut, prietenii mei, adversarii mei şi majoritatea fanilor, care dau viaţă acestui sport.

Azi, vreau să împart o veste cu voi. Cum mulţi ştiţi deja, în ultimii trei ani am întâmpinat multe dificultăţi, accidentări şi operaţii. Am muncit mult să revin la 100%, dar îmi ştiu limitele, iar mesajele pe care mi le-a transmis corpul meu în ultima vreme au fost clare.

Am 41 de ani. Am jucat peste 1500 de meciuri, pe o perioadă de peste 24 de ani. Tenisul a fost mai generos cu mine decât mi-aş fi putut imagine şi acum trebuie să recunosc că a venit momentul să îmi închei cariera.

Cupa Laver din Londra, de săptămâna viitoare, va fi ultimul meu eveniment ATP. [...] Vreau să vă mulţumesc din adâncul inimii mele tuturor”, se arată în mesajul postat de Federer.

Afla mai multe despre: roger federer 

viewscnt
Articole similare