Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul român pentru care Silvio Berlusconi a venit cu elicopterul să-l cunoască: ”A fost emoţionant”. EXCLUSIV

Fotbalistul român pentru care Silvio Berlusconi a venit cu elicopterul să-l cunoască: ”A fost emoţionant”. EXCLUSIV

Special

Comentarii

Florin Răducioiu a povestit în cadrul podcastului Orange Sport, ”1 la 1”, cu Mircea Meşter, cum celebrul Silvio Berlusconi a venit cu elicopterul în cantonamentul echipei, pentru a-l cunoaşte.

Florin Răducioiu a fost considerat unul dintre marii atacanţi pe care naţionala României i-a avut după 1990.

Talentul i-a adus în vara lui 1993 un transfer la AC Milan, care atunci era una dintre forţele Europei.

Berlusconi a venit cu elicopterul în cantonament pentru a-l cunoaşte pe Florin Răducioiu

Florin Răducioiu a crescut la Dinamo, dar, în 1990, imediat după Revoluţie, a făcut pasul spre Italia. După ce a jucat pentru Bari, Hellas Verona şi Brescia, talentul i-a fost remarcat de scouterii lui AC Milan.

În vara lui 1993, Florin Răducioiu a fost luat de Milan sub formă de împrumut, de la Brescia şi, în vara următoare, după Cupa Mondială din 1994, a fost transferat definitiv cu 3 milioane de dolari.

În cadrul podcastului Orange Sport, ”1 la 1”, cu Mircea Meşter, Florin Răducioiu şi-a amintit cât de impresionantă a fost prima întâlnire cu Silvio Berlusconi, care atunci era patron la AC Milan.

Miliardarul italian a venit cu elicopterul la Milanelo - cantonamentul lui AC Milan - pentru a-l cunoaşte pe fostul mare atacant al echipei naţionale:

”Eram într-o echipă de pe altă planetă. Era un club atât de organizat în care trebuia doar să te gândeşti la maxim şi să atingi obiectivele pe care ni le-a spus doctor Berlusconi la începutul sezonului.

Deschid o mică paranteză. Venirea lui la Milanelo a fost ceva pentru mine emoţionant. Prima întâlnirea cu el, am fost emoţionat, a fost de 5-6 minute. Avea în spate aceşti bodyguarzi...”, a povestit Florin Răducioiu în cazul podcasului Orange Sport, ”1 la 1”, cu Mircea Meşter.

Acea generaţie a lui AC Milan în care a nimerit Florin Răducioiu a fost una excepţională. Din ea făceau parte legende precum Franco Baresi, Alessandro Costacurta, Paolo Maldini, Christian Panucci, Zvonomir Boban, Marcel Desailly, Dejan Savicevic, Jean-Pierre Papi sau Marco van Basten.

Drept urmare, lui Florin Răducioiu i-a fost extrem de greu să se impună, dar spune că mentalitatea pe care i-a impus-o atunci AC Milan l-a ajutat mai departe să facă un Mondial de excepţie în 1994:

”Ăsta a fost meritul lui Milan şi meritul meu, evident, faptul că am transpus la echipa naţională această mentalitate de învingător pe care o dobândisem. Nu putea fi o ocazie mai frumoasă decât Campionatul Mondial în 1994, cu echipa naţională a României”, a mai spus Florin Răducioiu.

Afla mai multe despre: florin raducioiusilvio berlusconiac milan 

viewscnt
Articole similare