Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O echipă de tradiţie din România, revenire în forţă: ”E un proiect frumos”. La anul ar putea juca în Liga 1. EXCLUSIV

O echipă de tradiţie din România, revenire în forţă: ”E un proiect frumos”. La anul ar putea juca în Liga 1. EXCLUSIVgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Viitorul sezon al Ligii 1 ar putea primi încă o echipă de tradiţie din România.

Multe dintre cluburile importante din România au avut în ultimii 10-15 ani mari probleme cu banii, care în cele din urmă au dus la faliment.

În ultimii ani, câteva dintre ele s-au reînfiinţat şi aspiră la momentele fericite din istoria lor. În sezonul viitor am putea avea în Liga 1 încă o astfel de echipă de tradiţie.

Revenire pentru o echipă de tradiţie din România: ”Au un început de sezon foarte bun”

La finalul sezonului trecut, suporterii fotbalului din România s-au putut bucura pentru revenirea lui U Cluj şi Petrolului, două dintre brandurile istorice de la noi.

Din sezonul viitor, pe stadioanele din Liga 1 ar putea juca încă o echipă de tradiţie. Oţelul Galaţi, fostă campioană a României, a ajuns în Liga 2 după o perioadă foarte complicată şi speră să revină în Liga 1.

Marius Pena (37 de ani), cel care a fost jucător de bază la Oţelul la singurul titlu din istoria clubului, în 2011, spune că proiectul de la Galaţi este foarte frumos şi speră să vadă din nou echipa în Liga 1.

Mai ales că pe banca lor stă Dorinel Munteanu, acelaşi antrenor care a adus titlul în 2011, despre care spune că nu s-a schimbat deloc în aceşti ani:

”(despre Oţelul) E un proiect frumos şi mă bucur că echipa a trăit prin suporterii din acel oraş, mă bucur că au ajuns în Liga 2, au un început de sezon foarte bun.

(despre Dorinel) Contează foarte mult, prin disciplina pe care o implentează echipei, e aceeaşi rigurozitate. Nu s-a schimbat, aceeaşi disciplină o are. Va fi o luptă acerbă pentru promovare”, a spus Marius Pena pentru Orange Sport.

În prezent, după primele 6 etape, Oţelul ocupă locul 6 în clasamentul Ligii 2, cu 12 puncte, însă doar cu unul mai puţin faţă de liderul Unirea Slobozia. Până acum, jucătorii lui Dorinel Munteanu au reuşit 3 victorii şi 3 egaluri.

În cazul în care vor reuşi să promoveze, Marius Pena spune că-i va invita pe cei de la Oţelul la restaurantul pe care tocmai l-a deschis:

”Le-aş face cele mai mari platouri cu fructe de mare, cu vită, orice, numai să-i văd promovaţi”, le-a promis fostul atacant al Oţelului.

Oţelul Galaţi a reuşit să câştige titlul în 2011 şi, în următorul sezon, a jucat în grupele Ligii Campionilor. De atunci a început însă decăderea.

În ciuda bonusurilor consistente primite pentru participarea în Champions League, Oţelul a început să se confrunte cu mari probleme financiare şi până la urmă a fost nevoită să intre în faliment.

Oţelul Galaţi şi-a atras şi un sponsor foarte puternic

Începând cu acest sezon, echipa de la malul Dunării va fi susţinută din nou de combinatul siderurgic, care acum se află în proprietatea LIBERTY şi GFG Foundation.

”LIBERTY şi GFG Foundation au semnat un parteneriat cu SC Oţelul Galaţi, prin care devin sponsori oficiali ai celui mai titrat club de fotbal din regiunea Moldovei.

Echipa va beneficia din nou de sprijinul uneia dintre cele mai mari companii siderurgice europene pentru a-şi atinge obiectivul de revenire în elita fotbalului românesc”, este o parte din comunicatul prin care au fost anunţaţi noii sponsori ai Oţelului.

Grupul LIBERTY şi GFG Foundation este unul dintre cei mai mari producători de oţel din Europa. Noii sponsori au promis sprijin pentru prima echipă, investiţii în stadion, dar şi construirea unei puternice academii de fotbal.

Afla mai multe despre: otelul galati 

viewscnt
Articole similare