You are here:

BREAKING | Veste extraordinară pentru Corvinul! Răzvan Burleanu a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii hunedoreni

BREAKING | Veste extraordinară pentru Corvinul! Răzvan Burleanu a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii hunedoreni

Liga 2

Comentarii

Corvinul Hunedoara a primit o veste excelentă chiar înaintea dublei cu Rijeka din turul doi al UEFA Europa League.

În sezonul trecut, Corvinul a câştigat Cupa României, performanţă istorică ce le-a asigurat hunedorenilor participarea în cupele europene. Echipa lui Florin Maxim este angrenată în Europa sub licenţa de club de drept public, astfel că îşi va putea modifica statutul doar după eliminarea din competiţiile intercluburi.

Corvinul are şanse uriaşe să obţină dreptul de promovare pentru sezonul următor

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat că forul a luat decizia de a amâna primele două etape ale Corvinului din noul sezon al Ligii 2, pentru a le da timp hunedorenilor să îşi schimbe forma de organizare, astfel încât să poată obţină dreptul de promovare în Superligă.

Astfel, Corvinul se va putea concentra pe parcursul european, iar apoi îşi va schimba statutul în club de drept privat, şi, implicit, va deveni mare favorită la promovare.

”Comitetul executiv de astăzi a luat decizia pentru amânarea primelor două etape ale Corvinului Hunedoara din următorul sezon, astfel încât clubul să-şi poată modifica forma de organizare din drept public în drept privat, dacă se va opri în turul 3 al Conference League, înainte de începerea competiţiei din Liga a 2-a.

”Dacă clubul va continua seria pozitivă a rezultatelor sportive în Europa, atunci ne vom aşeza din nou la masă cu reprezentanţii clubului şi cu UEFA, pentru a putea să vedem dacă putem identifica şi alte soluţii”, a spus Răzvan Burleanu.

Primarul din Hunedoara: "Vom depune la FRF documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat"

"Corvinul are „Certificat de Identitate Sportivă” ca entitate sportivă de drept privatâ

În 2016, încă din primele mele zile de mandat ca primar, a trebuit să mă implic pentru a salva de la dispariţie fotbalul din municipiul Hunedoara ca disciplină sportivă practicată în mod organizat. Am înfiinţat atunci „CS Hunedoara”, club de drept public aflat în subordinea Consiliului Local.

În 2021, „anul centenarului fotbalului hunedorean”, am reuşit, împreună cu Ioan Andone şi prietenii noştri (şi ai Corvinului) să recuperăm brand-ul „FC Corvinul Hunedoara 1921”, demers susţinut doar din banii noştri, personali. Apoi am donat brand-ul municipiului Hunedoara, pentru a fi siguri că nimeni nu va mai putea să-l înstrăineze vreodată.

Tot în 2021 ne-am stabilit un obiectiv clar: promovarea în Liga secundă la finalul unuia dintre următoarele două sezoane. În 2023 am reuşit să promovăm şi, mai mult, Corvinul Hunedoara a devenit revelaţia fotbalului românesc câştigând ediţia 2023 – 2024 a Cupei României (după ce a trecut de mai multe formaţii, considerate mult mai puternice, din Liga I).

Astăzi Corvinul Hunedoara deţine o licenţă UEFA ca entitate de drept public şi poate juca într-o competiţie europeană, dar nu poate juca în Liga I, acolo unde ar fi trebuit să se afle în acest moment (pentru că, din punct de vedere sportiv, locul 2 în sezonul trecut, din Liga secundă, însemna promovare directă în prima ligă). 

O lege proastă (fără niciun amestec cu Federaţia Română de Fotbal) – Legea Sportului din 1998 – nu permite unui club de drept public să poată evolua într-o ligă profesionistă (Liga I) cu toate că şi un club de drept public are contracte profesioniste încheiate cu jucătorii şi antrenorii. Din această cauză a trebuit să refacem întreaga documentaţie şi să înfiinţăm o asociaţie sportivă de drept privat, împreună cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

Astăzi putem anunţa că Agenţia Naţională pentru Sport a emis „Certificatul de identitate sportivă” pentru noua asociaţie: „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest demers!

Corvinul se află acum într-o aventură europeană care sper să dureze cât mai mult. Din momentul în care parcursul european din actualul sezon se va încheia, vom depune la FRF documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I.

Vă mulţumesc pentru susţinere şi pentru încrederea acordată!

Hai Corvinu’!", a transmis primarul municipiului Hunedoara, pe Facebook, în urmă cu o săptămână.

În primele două etape, Corvinul va juca cu CSC Şelimbăr pe teren propriu, apoi se va deplasa pe terenul Unirii Ungheni. Până atunci, trupa lui Florin Maxim va juca cu Rijeka, la Sibiu, joi.

 
 

Afla mai multe despre: liga 2corvinul hunedoaraeuropa league 

viewscnt
Articole similare