You are here:

Corvinul Hunedoara se transformă oficial! Noua denumire din CIS şi schimbarea făcută pentru a juca în Superliga, anunţate de primar: "Vom depune la FRF"

Corvinul Hunedoara se transformă oficial! Noua denumire din CIS şi schimbarea făcută pentru a juca în Superliga, anunţate de primar: "Vom depune la FRF"

Fotbal intern

Comentarii

Una dintre echipele aflate pe val în fotbalul românesc a rezolvat un subiect "fierbinte" de pe agendă. Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a anunţat că din acest moment Corvinul are Certificat de Identitate Sportivă emis de Agenţia Naţională pentru Sport. Echipa de fotbal se transformă, oficial, din una de drept public într-o entitate de drept privat.

Corvinul Hunedoara se transformă în club de drept privat, imediat după finalul aventurii din Europa

Corvinul Hunedoara a avut de ales, în această vară, între a juca în preliminariile Europa League şi a avea din prima drept de promovare în Superliga, în sezonul din Liga 2 care stă să înceapă. 

Echipa condusă de pe bancă de Florin Maxim a ales competiţia europeană, ceea ce a blocat, pentru moment, calea spre prima ligă din România. Corvinul Hunedoara a obţinut o victorie istorică împotriva lui Paksi, iar înainte de returul care poate califica echipa în turul II preliminar Europa League o veste importantă a fost dată de primarul Dan Bobouţanu. 

Edilul a transmis că Agenţia Naţională pentru Sport a emis certificatul de identitate sportivă pentru noua asociaţie: "Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921". 

Astfel, CS Hunedoara, club de drept public, se transformă în Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921, de drept privat, imediat după finalul aventurii din Europa, moment din care se vor începe şi tratativele cu FRF pentru promovarea în Superliga. 

Primarul din Hunedoara: "Vom depune la FRF documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat"

"Corvinul are „Certificat de Identitate Sportivă” ca entitate sportivă de drept privat

În 2016, încă din primele mele zile de mandat ca primar, a trebuit să mă implic pentru a salva de la dispariţie fotbalul din municipiul Hunedoara ca disciplină sportivă practicată în mod organizat. Am înfiinţat atunci „CS Hunedoara”, club de drept public aflat în subordinea Consiliului Local.

În 2021, „anul centenarului fotbalului hunedorean”, am reuşit, împreună cu Ioan Andone şi prietenii noştri (şi ai Corvinului) să recuperăm brand-ul „FC Corvinul Hunedoara 1921”, demers susţinut doar din banii noştri, personali. Apoi am donat brand-ul municipiului Hunedoara, pentru a fi siguri că nimeni nu va mai putea să-l înstrăineze vreodată.

Tot în 2021 ne-am stabilit un obiectiv clar: promovarea în Liga secundă la finalul unuia dintre următoarele două sezoane. În 2023 am reuşit să promovăm şi, mai mult, Corvinul Hunedoara a devenit revelaţia fotbalului românesc câştigând ediţia 2023 – 2024 a Cupei României (după ce a trecut de mai multe formaţii, considerate mult mai puternice, din Liga I).

Astăzi Corvinul Hunedoara deţine o licenţă UEFA ca entitate de drept public şi poate juca într-o competiţie europeană, dar nu poate juca în Liga I, acolo unde ar fi trebuit să se afle în acest moment (pentru că, din punct de vedere sportiv, locul 2 în sezonul trecut, din Liga secundă, însemna promovare directă în prima ligă). 

O lege proastă (fără niciun amestec cu Federaţia Română de Fotbal) – Legea Sportului din 1998 – nu permite unui club de drept public să poată evolua într-o ligă profesionistă (Liga I) cu toate că şi un club de drept public are contracte profesioniste încheiate cu jucătorii şi antrenorii. Din această cauză a trebuit să refacem întreaga documentaţie şi să înfiinţăm o asociaţie sportivă de drept privat, împreună cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

Astăzi putem anunţa că Agenţia Naţională pentru Sport a emis „Certificatul de identitate sportivă” pentru noua asociaţie: „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest demers!

Corvinul se află acum într-o aventură europeană care sper să dureze cât mai mult. Din momentul în care parcursul european din actualul sezon se va încheia, vom depune la FRF documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I.

Vă mulţumesc pentru susţinere şi pentru încrederea acordată!

Cu gândul la meciul de mâine seară, de la Sibiu, îmi exprim speranţa că vom putea să continuăm pe acelaşi drum al performanţei (sportive şi administrative).

Hai Corvinu’!", a transmis primarul municipiului Hunedoara, pe Facebook, despre echipa Corvinul

Afla mai multe despre: corvinul hunedoaracorvinul hunedoara promovare superligacorvinul hunedoara europa league 

viewscnt
Articole similare