Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Buget de 10 milioane de euro pentru Dinamo? Anunţul făcut de Cristi Borcea

Buget de 10 milioane de euro pentru Dinamo? Anunţul făcut de Cristi Borcea

Dinamo București

Comentarii

Cristi Borcea susţine că Dinamo va ajunge să un buget de 10 milioane de euro pe sezon dacă începe construcţia noului stadion.

Dinamo, unul dintre marile cluburi ale României, se zbate de câţiva ani să scape de problemele financiare. Echipa a intrat din nou în insolvenţă şi situaţia financiară este în continuare critică.

Cristi Borcea susţine că situaţia s-ar putea schimba radical dacă va începe construcţia noului stadion.

Cristi Borcea spune că Dinamo ar putea avea buget de 10 milioane de euro

Salvarea lui Dinamo ar putea veni din ridicarea unui nou stadion. Arena din Ştefan cel Mare a fost prinsă în primă fază în proiectul pentru EURO 2020, dar stadionul până la urmă n-a mai fost reconstruit, din cauza situaţiei juridice complicate.

Dreptul de proprietate asupra stadionului a fost împărţit între Nicolae Badea şi CS Dinamo şi această dispută a împiedicat ridicarea unei noi arene în Ştefan cel Mare.

Totuşi, situaţia a fost deblocată şi Cristi Borcea susţine că lucrările de reconstrucţie ar putea începe chiar din această primăvară.

În acest caz, omul de afaceri susţine că situaţia financiară a lui Dinamo se va îmbunătăţi considerabil şi clubul va ajunge să se bucure de un buget consistent, la care va contribui şi fiul său, Patrick Borcea:

”Există şansa ca în primăvară să se înceapă stadionul nou. În momentul în care se intră cu buldozerul, Dinamo va avea un buget de 10 milioane de euro să se bată la campionat an de an. Centrul oraşului, suporteri, se vor vinde loje, marketing.

În momentul în care începe stadionul, va fi 100% Patrick la echipă. Eu când vindeam un jucător mă certa, plângea că de ce l-am vândut, că vreau să distrug echipa. El era în galerie atunci. El a stat lângă mine tot timpul, e implicat la societate, ştie”, a declarat Cristi Borcea la Realitatea Sportivă.

Dinamo va avea până la urmă stadion nou

Compania Naţională de Investiţii, prin vocea directorului Adrian Cefalan, a anunţat că stadionul din Ştefan cel Mare va fi până la urmă refăcut.

În această perioadă se lucrează la studiile de fezabilitate şi prefazbilitate şi ulterior va fi scos la licitaţie contractul pentru demolare şi reconstrucţie.

Noul stadion Dinamo va fi ridicat pe locul actualei arene, după ce s-a discutat şi despre posibilitatea ca acesta să fie construit pe locul velodromului.

Potrivit informaţiilor CNI, noul stadion Dinamo ar urma să aibă 33.000 de locuri şi investiţia totală ar urma să fie de aproximativ 100 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: cristi borcea 

viewscnt
Articole similare