adplus-dvertising
You are here:

Burleanu, anunţ devastator pentru Dinamo în Liga 1! Răsturnare de situaţie în plin campionat. Anunţ oficial | BREAKING NEWS

Burleanu, anunţ devastator pentru Dinamo în Liga 1! Răsturnare de situaţie în plin campionat. Anunţ oficial | BREAKING NEWS

FRF

Comentarii

Dinamo Bucureşti a scăpat de emoţiile retrogradării, la finalul sezonului trecut, după mărirea numărului de echipe în Liga 1. Acum, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a făcut un anunţ important în privinţa campionatului, iar declaraţia îi vizează şi pe dinamovişti.

Răzvan Burleanu, anunţ important pentru Liga 1 şi Dinamo

Istoria din sezonul trecut al Ligii 1 nu se repetă. Atunci, schimbarea formatului competiţional a avut repercusiuni directe asupra echipelor din primele două ligi.

La prezentarea lui Edi Iordănescu în funcţia de selecţioner al naţionalei României, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost întrebat dacă se ia în calcul ca numărul echipelor din Liga 1 să ajungă la 18. 

Conducătorul de la Casa Fotbalului a infirmat scenariul şi a spus că se lucrează doar asupra formatului din Cupa României! Nicio schimbare pentru următorul sezon al Ligii 1 nu va avea loc. Astfel, echipele din subsolul clasamentului vor avea serios de tras pentru a se salva, printre care şi Dinamo Bucureşti. 

"Nu mai suntem într-o situaţie de criză, care să ne permită intervenţia în ce priveşte modificarea sistemului competiţional când competiţia e în derulare. 

Nicio schimbare de sistem nu va avea loc în ce priveşte acest sezon competiţional. Singura analiză pe care o avem, cu Hypercube, care a asistat UEFA în formatele competiţionale... Singurul proiect e legat de formatul competiţional pentru Cupa României din această vară. Alte discuţii nu avem pe formatele competiţionale", a declarat Răzvan Burleanu. 

În sezonul 2020-2021, Dinamo Bucureşti a terminat pe un loc care ar fi trimis-o în Liga 2, dar FRF a suplimentat locurile din Liga 1 şi numărul echipelor a ajuns la 16. Chindia Târgovişte a luat parte la barajul de menţinere în Liga 1, în timp ce alb-roşii şi-au disputat restanţele şi s-au salvat. 

Mirel Rădoi, anunţ clar despre menţinerea lui Dinamo în Liga 1. Iuliu Mureşan avea informaţii optimiste

Fostul selecţioner al României, Mirel Rădoi, a fost primul care a lansat scenariul conform căruia Dinamo Bucureşti nu va retrograda din Liga 1, indiferent de poziţia ocupată. 

Într-un interviu acordat Telekom Sport, Mirel Rădoi a dezvăluit ce informaţii are despre situaţia lui Dinamo Bucureşti în Liga 1. 

De asemenea, administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureşan, a aflat că Hypercube, firma cu care lucrează FRF, a transmis că un sistem competiţional cu 18 echipe în Liga 1 ar fi potrivit pentru România. 

După 22 de etape din sezonul regular, Dinamo Bucureşti se află pe locul 15 din 16 echipe, cu 12 puncte, iar alb-roşii vor merge sigur în play-out-ul Ligii 1, unde se vor lupta pentru evitarea retrogradării. 

viewscnt
Articole similare