Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ca de la portar la portar. Duckadam a comentat declaraţia care a stârnit controverse după Balonul de Aur: ”Acolo ieşi în evidenţă”

Ca de la portar la portar. Duckadam a comentat declaraţia care a stârnit controverse după Balonul de Aur: ”Acolo ieşi în evidenţă”
Comentarii

Thibaut Courtois a răbufnit după decernarea Balonului de Aur. Portarul belgian nu a fost deloc mulţumit de modalitatea de selecţie în clasamentul pentru acest trofeu şi consideră că postul de portar este în continuare subestimat la nivel de percepţie în fotbalul internaţional.

În cadrul galei de decernare a Balonului de Aur, Thibaut Courtois nu a prins un loc fruntaş în ierarhie. Acesta s-a clasat pe locul 7. Laureatul prestigiosului trofeu a fost Karim Benzema.

În schimb, a fost recompensat cu trofeul Lev Yashin, decernat celui mai bun portar din sezonul competiţional.

Totuşi, goalkeeper-ul lui Real Madrid nu a fost mulţumit şi a izbucnit, subliniind faptul că postul de portar rămâne unul subestimat la nivel internaţional.

Duckadam a comentat declaraţia care a stârnit controverse după Balonul de Aur

Helmut Duckadam îi dă dreptate lui Courtois. ”Eroul de la Sevilla” este de părere că este aproape imposibil ca un portar să mai câştige vreodată Balonul de Aur.

Lev Yashin este singurul portar care a cucerit Balonul de Aur, în 1963. În perioada recentă, cel mai aproape a fost germanul Manuel Neuer, în 2014, an în care trofeul a fost câştigat de Cristiano Ronaldo, iar campionul mondial s-a clasat pe locul 3.

În urmă cu aproape două decenii în urmă, în 2006, şi legendarul Gianluigi Buffon a fost la un pas să pună mâna pe prestigiosul trofeu. Campion mondial cu Italia în anul respectiv, actualul jucător de la Parma s-a clasat pe locul 2, la mică distanţă în spatele fundaşului conaţional Fabio Cannavaro.

”Din punctul meu de vedere, anul acesta Karim Benzema a meritat şi pe bună dreptate l-a luat. Un jucător care într-adevăr a demonstrat în acest an că merită acest titlu.

Eu nu mi-am dat seama în acea perioadă. Mă bucur că am reuşit o clasare bună în 1986, dar nici prin gând nu îmi trecea să câştig Balonul de Aur. Îmi pare rău, am văzut şi interviul lui Courtois şi are dreptate.

Neuer, portarul de la Bayern şi al naţionalei Germaniei, care a câştigat Campionatul Mondial, a câştigat Cupa Campionilor… într-un an a câştigat tot ce era de câştigat, era favorit, dar bineînţeles că au luat Messi sau Ronaldo.

Portarii sau fundaşii, din păcate, nu au şanse. Se votează atacanţii. De asta toată lumea vrea să se facă atacant şi nu portar, pentru că acolo ieşi în evidenţă”, a declarat Helmut Duckadam, pentru as.ro.

Helmut Duckadam a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, alături de Steaua, după ce a apărat patru penalty-uri în finala de la Sevilla contra Barcelonei.

În acel an, a ieşit pe locul 8 în clasamentul Balonului de Aur, câştigat de sovieticul Igor Belanov.

Afla mai multe despre: balon de aurduckadamcourtois 

viewscnt
Articole similare