You are here:

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala Wimbledon 2024. Spaniolul vrea să-şi apere trofeul cucerit anul trecut pe iarba londoneză

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala Wimbledon 2024. Spaniolul vrea să-şi apere trofeul cucerit anul trecut pe iarba londoneză

Tenis

Comentarii

Carlos Alcaraz (21 de ani) s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după o victorie în patru seturi în faţa lui Daniil Medvedev (28 de ani).

Alcaraz s-a calificat în finala Wimbledon. Campionul îşi continuă cursa de apărare a titilului de anul trecut

Carlos Alcaraz este pe punctul de a obţine două titluri consecutive pe iarba de la Wimbledon. Spaniolul în vârstă de 21 de ani a trecut de Daniil Medvedev, cu 6-7(1), 6-3, 6-4, 6-4, vineri, pentru a ajunge în finala turneului de grand slam de la Londra.

Alcaraz şi-a păstrat calmul după ce a avut dificultăţi în a-şi găsi cel mai bun nivel în setul de deschidere şi şi-a îmbunătăţit jocul, în special pe serviciu, pentru a obţine un triumf în două ore şi 55 de minute pe Terenul Central.

"Sunt foarte încântat de prestaţia mea de astăzi", a declarat Alcaraz în interviul de pe teren. "Am început foarte agitat. El domina, jucând un tenis excelent cu serviciul său şi jocul său de retur. A fost dificil pentru mine, dar am încercat să trec peste nervozitate la începutul setului al doilea. 

Mi-a fost de mare ajutor să conduc cu 3-1, iar după aceea am putut să-mi joc propriul joc şi să mă bucur puţin mai mult de meci. Am încercat să dau lovituri bune, m-am mişcat bine, aşa că în general cred că am jucat un meci destul de bun".

Alcaraz, care l-a învins pe Medvedev şi în semifinalele de anul trecut de la Wimbledon, ar putea avea parte de o reeditare a finalei sale epice din 2023 împotriva lui Novak Djokovic.

În cealaltă semifinală, sârbul îl înfruntă pe Lorenzo Musetti, cap de serie numărul 25, în încercarea sa de a egala recordul lui Roger Federer de opt titluri de simplu masculin la Wimbledon.

Alcaraz are 3-0 în finalele de Grand Slam, după triumfurile sale de la US Open 2022, Wimbledon 2023 şi Roland Garros 2024, care l-au făcut cel mai tânăr jucător care a câştigat un turneu major pe toate cele trei suprafeţe. 

Dacă îşi va apăra cu succes titlul duminică, spaniolul va fi doar al şaselea jucător care reuşeşte dubla Roland Garros-Wimbledon în acelaşi an, după Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Roger Federer şi Novak Djokovic.

"Simt că nu mai sunt nou. Ştiu cum mă voi simţi înainte de finală", a precizat Alcaraz când a fost întrebat despre eventualele emoţii dinaintea finalei.

"Am mai fost în această poziţie şi voi încerca să fac lucrurile pe care le-am făcut pentru a câştiga anul trecut. Voi încerca să fiu mai bun şi să fac lucrurile care au mers bine... Va fi un meci foarte dificil. Lorenzo şi Novak joacă un tenis excelent. Mă voi uita la meciul lor şi să vedem cu cine voi juca duminică".

Afla mai multe despre: carlos alcarazteniswimbledongrand slamatp 

viewscnt
Articole similare