Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cât la sută din bugetul MApN cheltuie, de fapt, Steaua. Informaţii oficiale

Cât la sută din bugetul MApN cheltuie, de fapt, Steaua. Informaţii oficiale

Fotbal intern

Comentarii

Bugetul uriaş de care beneficiază Steaua în Liga 3 reprezintă, de fapt, un procent extrem de mic din suma totală pe care MApN a avut-o în 2020 la dispoziţie. Banii care merg la echipa de fotbal a Stelei reprezintă doar 0,02% din totalul bugetului pe care MApN l-a avut în 2020.

În ultima perioadă au existat tot mai multe voci care au condamnat faptul că Steaua primeşte multe prea mulţi bani de la stat. Mai precis, din bugetul MApN. Însă Clubul Sportiv Steaua beneficiază doar de un foarte mic procent din bugetul total al MApN.

Cât la sută din bugetul MApN cheltuie Steaua

Pe anul 2020, Ministerul Apărării Naţionale a avut un buget de aproximativ 23 de miliarde de lei, adică în jur de 5 miliarde de euro. Cele mai mari sume din acest buget au fost cheltuite pe tehnică de luptă (8 miliarde de lei), pe salarii (7,8 miliarde de lei) şi pensii (3,4 miliarde de lei).

Prin comparaţie, cheltuielile cu Clubul Sportiv Steaua au reprezentat un procent aproape insignifiant. În total, pe anul 2020, tot clubul Steaua a avut un buget total de 25 de milioane de euro, aşa cum Telekom Sport a anunţat în exclusivitate.

Echipa de fotbal a Stelei a primit o finanţare de 4.542.034 lei, adică în jur de 930.000 de euro. Un buget uriaş pentru Liga 3, dar un procent extrem de mic din ceea ce înseamnă bugetul total al MApN. Practic, echipa de fotbal a Stelei a consumat în 2020 în jur de 0,02% din bugetul total al MApN.

Bugetul total al CSA Steaua, adică cele 25 de milioane de euro, reprezintă 0,5% din cheltuielile totale pe care le-a avut MApN, însă banii sunt împărţiţi între cele 35 de secţii pe care le are clubul, în cadrul cărora sunt legitimaţi 897 de seniori şi 1.031 de juniori.

Mihai Stoica, un aprig contestatar al bugetului Stelei

Managerul sportiv al FCSB-ului a criticat dur bugetul de care dispune echipa de fotbal a Stelei. Mihai Stoica s-a plâns de faptul că jucătorii lui Daniel Opriţa au salarii mult prea mari pentru Liga 3, în contextul în care bugetul clubului este asigurat de stat: ”S-a dat foc la bani din bugetul statutului, nu mi se pare normal”, a spus managerul sportiv al FCSB-ului.

Reacţia lui Mihai Stoica a venit după ce a primit informaţia că atacantul Philippe Nsiah, transferat de Steaua în această iarnă, ar câştiga lunar în jur de 5.700 de euro.

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare