Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce buget şi-ar dori Petrescu pentru următorul sezon? ”Aş vrea 40 de milioane de euro. Nici cu banii ăştia nu ne calificăm în UCL, dar avem o şansă la grupele Europa League”

Ce buget şi-ar dori Petrescu pentru următorul sezon? ”Aş vrea 40 de milioane de euro. Nici cu banii ăştia nu ne calificăm în UCL, dar avem o şansă la grupele Europa League”

CFR Cluj

Comentarii

Dan Petrescu şi-a făcut calculele şi susţine că un buget de 40 de milioane de euro i-ar da o şansă să intre în grupele Ligii Campionilor.

CFR Cluj a câştigat un nou titlu în Liga 1 şi Dan Petrescu a început să-şi facă socotelile pentru cupele europene.

Antrenorul campioanei României susţine că este foarte dificil să pătrundă în grupele Ligii Campionilor, mai ales că acolo se califică în general echipe cu bugete foarte mari.

Dan Petrescu şi-ar dori buget de 40 de milioane de euro pentru sezonul viitor: ”Nu am de unde să cer”

CFR Cluj este echipa cu cel mai mare buget din Liga 1. În ultimul an fiscal, campioana României a avut cheltuieli totale de aproximativ 18 milioane de euro, cu mult peste celelalte contracandidate.

Însă Dan Petrescu spune că nu este suficient pentru a ataca grupele Ligii Campionilor. Fostul fundaş al lui Chelsea susţine că un buget de 40 de milioane de euro l-ar ajuta să spere că va intra în grupe.

Tot el recunoaşte că acţionarii lui CFR Cluj n-ar avea de unde să-i asigure un asemenea buget. De altfel, echipa din Gruia are o datorie de nu mai puţin de 25 de milioane de euro:

”(-Cât aţi vrea să aveţi buget vara asta ca să intraţi în grupele UCL?) Aş vrea 40 de milioane de euro. Nu am cerut, că nu am de unde să cer. Nici cu banii ăştia nu ne calificam în UCL, dar avem o şansă mai mare la grupele Europa Legue”, a spus Dan Petrescu pentru Gazeta Sporturilor.

CFR Cluj va intra în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, pe traseul campioanelor, ceea ce îi asigură adversari mai accesibili. Dan Petrescu susţine însă că a devenit aproape imposibil pentru o echipă din România să mai atingă grupele Ligii Campionilor:

”Dacă am ajunge în grupele Champions League, e ca şi cum România ar lua Cupa Mondială. Aşa zic eu. Că unii zic ce vor pe la televizor, asta e altceva. Astana avea buget de 60 de milioane. Noi avem de 10-20 de milioane. E ca şi cum se întrec Mercedes cu Renault”, a mai spus Dan Petrescu.

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare