Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce este, de fapt, tunica pe care emirul Qatarului i-a dat-o lui Lionel Messi înainte să-i ofere trofeul Cupei Mondiale

Ce este, de fapt, tunica pe care emirul Qatarului i-a dat-o lui Lionel Messi înainte să-i ofere trofeul Cupei Mondiale

Cupa Mondială

Comentarii

Publicaţia Marca explică motivul pentru care emirul Qatarului i-a pus lui Leo Messi acea tunică neagră, în momentul în care starul argentinian a primit trofeul Cupei Mondiale.

Leo Messi, 35 de ani, şi-a văzut visul cu ochii şi şi-a pus în vitrină şi Cupa Mondială, la capătul unei cariere fabuloase, în care a câştigat toate trofeele importante şi este considerat de mulţi cel mai mare fotbalist din istorie.

La ceremonia în care a primit trofeul Cupei Mondiale, a existat însă şi un moment care a născut foarte multe discuţii. Emirul Qatarului l-a îmbrăcat pe Lionel Messi într-o tunică neagră, într-un gest pe care nici fotbalistul pare că nu l-a înţeles.

Ce simbolizează tunica neagră pe care emirul Qatarului a pus-o pe Leo Messi

Imediat după ce Messi a primit trofeul Cupei Mondiale, Gianni Infantino (preşedintele FIFA) şi Tamim bin Hamad (emirul Qatarului) l-au îmbrăcat pe Leo Messi într-o tunică neagră, transparentă, cu marginile aurite.

Momentul a născut foarte multe discuţii în toată lumea. Mulţi au contestat gestul făcut de emirul Qatarului, din diverse motive.

În România, printre cei mai aprigi contestatari a fost Viorel Moldovan. Aflat în studioul TVR, el a criticat vehement acel moment:

”Bine că nu am câştigat Cupa Mondială şi nu trebuie să mă îmbrac în fantomă. În locul lui Messi, eu mi-o dădeam jos. Nu poţi tu, Messi, să faci poza istoriei în fantomă. Dezamăgitor!

Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul ţării lui, cu un steag al Argentinei”, a spus fostul mare internaţional român.

În realitate, gestul făcut de emirul Tamim bin Hamad a fost unul de apreciere. Acea tunică poartă denumirea de Bisht şi este purtată de miniştrii şi de cei mai importanţi oameni din Qatar, numai în ocazii speciale.

În plus, pe 18 decembrie a fost Ziua Naţională a Qatarului, o zi în care toţi qatarazii îmbracă cele mai bune şi valoroase haine pe care le au. Însă numai înalţii oficiali ai Qatarului poartă acea tunică îmbrăcată de Lionel Messi.

”E ruşinos, într-un fel, că i-au acoperit tricoul argentinian lui Messi", Gary Lineker, despre tunica pe care i-au pus-o lui Lionel Messi.

 

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare