Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Messi&Co s-au bucurat doar câteva minute de trofeu. Ce s-a întâmplat la vestiare cu Cupa Mondială

Messi&Co s-au bucurat doar câteva minute de trofeu. Ce s-a întâmplat la vestiare cu Cupa Mondială

Cupa Mondială

Comentarii

Leo Messi şi colegii săi nu s-au bucurat decât câteva minute de cel mai râvnit trofeu din lume, în fotbal.

Ajuns la 35 de ani, Lionel Messi şi-a pus, în sfârşit, în vitrină singurul trofeu important care îi mai lipsea: Cupa Mondială.

Messi şi colegii săi au ieşit câştigători la capătul unuia dintre cele mai frumoase meciuri din istoria Cupei Mondiale, cu Franţa, decis la penalty-uri, după ce tabela a arătat 3-3.

Motivul pentru care Messi şi colegii săi nu s-au bucurat prea mult de trofeul Cupei Mondiale

Pe final de carieră, Lionel Messi şi atins ultimul obiectiv pe care-l mai avea: câştigarea Cupei Mondiale. Un trofeu pe care ultima oară l-a adus Maradona în Argentina, în 1986.

La 36 de ani distanţă, starul lui PSG le-a oferit argentinienilor ocazia să se bucure din nou de cel mai preţios trofeu la nivel de naţionale.

Însă Leo Messi şi colegii săi nu s-au bucurat prea mult de trofeul Cupei Mondiale. Spre deosebire de alte competiţii, trofeul Cupei Mondiale are parte de extrem de multă atenţie şi preţuire.

Conform protocolului, jucătorii se bucură doar câteva minute de trofeul original al Cupei Mondiale. Mai exact, din momentul în care îl primesc pe scenă şi până când ajung la vestiare. Atât.

La vestiare, trofeul original al Cupei Mondiale este predat reprezentanţilor FIFA şi jucătorii echipei câştigătoare primesc în schimb o replică fidelă, placată cu aur.

De altfel, securitatea din jurul trofeului original este extrem de sporită, mai ales că el a şi fost furat în istorie.

Alte curiozităţi despre trofeul Cupei Mondiale

1. Trofeul Cupei Mondiale cântăreşte 6,142 kilograme, dintre care 5 kilograme sunt din aur de 18 karate, are o înălţime de 36,8 centimetri şi baza sa este de 13 centimentri. A fost realizat la atelierul GDE Bertoni, din oraşul Paderno Dugnano, Italia.

2. Primul trofeu din istoria Cupei Mondiale arăta cu tot altfel. Avea 3,8 kilograme şi 35 centrimetri înălţime şi o reprezenta pe zeiţa greacă Nike, zeiţa victoriei. Acel trofeu a fost furat însă în 1983 şi a fost topit de hoţi, după cum aceştia au recunoscut în momentul în care au fost arestaţi.

3. Vechiul trofeu al Cupei Mondiale a fost înlocuit cu cel din prezent la ediţia Cupei Mondiale din 1974. Primul fotbalist care a atins acest trofeu a fost Franz Beckenbauer, după ce Republica Federală Germană a câştigat finala cu Olanda.

4. Iniţial, în regulamentul FIFA trofeul original rămânea la naţionala care îl câştiga de 3 ori. Prima echipă care a reuşit acest lucru a fost cea a Braziliei, în 1970. Trofeul a fost expus atunci la sediul Federaţiei Braziliene de Fotbal, dar a fost furat pe 19 decembrie 1983 şi n-a mai fost recuperat niciodat. Între timp, FIFA a renunţat la această regulă şi o naţională nu mai poate păstra trofeul original, indiferent de câte ori îl câştigă.

Afla mai multe despre: cupa mondiala 

viewscnt
Articole similare