Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce l-a făcut pe Djokovic să lase Arabia Saudită pentru FCSB. ”Asta m-a atras să vin la Bucureşti”

Ce l-a făcut pe Djokovic să lase Arabia Saudită pentru FCSB. ”Asta m-a atras să vin la Bucureşti”

Superliga

Comentarii

Damjan Djokovic este noul jucător al FCSB-ul. Croatul a fost prezentat oficial la noua echipă în această dimineaţă şi a susţinut un prim interviu, în care a explicat motivul pentru care a ales să revină în România.

Damjan Djokovic a jucat în ultimii doi ani şi jumătate în afara României. Fostul fotbalist al CFR-ului s-a transferat la începutul lui 2021 la Rizespor, în Turcia, ca mai apoi să evolueze pentru Adana Demirspor şi Al-Raed. Nu este vreun secret faptul că noua achiziţie a FCSB-ului a decis să se întoarcă în Europa pentru un salariu mai mic decât cel pe care îl încasa în Arabia Saudită, iar sârbul a ţinut să explice ce l-a motivat să revină în România.

Djokovic simte că mai are de demonstrat: ”Sentimenul acela cănd simţi că te baţi pentru ceva...”

(n.r. Ce reprezintă pentru tine faptul că ai semnat cu FCSB?) Este o provocare mare şi sper ca la finalul anului să ne bucurăm. Am experienţă în România. Cred că ştiu cum se câştigă campionatele şi ce înseamnă să fii concentrat şi determinat. Sper să ajut echipa cu experienţa mea să ajungă unde trebuie.

(n.r. A contat mai mult aspectul sportiv decât cel financiar? Ai fost în orientul mijlociu, unde se câştigă mai bine, dar ai ales să te întorci în Europa.) În viaţa de fotbalist sunt multe aspecte la care trebuie să te uiţi, bineînţeles şi la bani. Câştigăm bani mulţi, ăsta este norocul nostru (n.r. al fotbaliştilor).  După nişte ani în care am tras de mine şi m-am uitat mai mult la aspectul financiar, cred că sentinemntul acela când simţi că te baţi pentru ceva... aveam chef de asta. Am venit la locul potrivit, unde nu s-a mai câştigat de mult timp şi simt că potenţialul este enorm. Vârsta trece. Astea sunt chestii care te motivează mai mult decât banii.

(n.r. Consideră că mai ai ceva de demonstrat? Nu eşti la finalul carierei, dar nici atât de departe de acel moment.) Aşa este. Când ai 20 de ani trebuie să tragi de tine pentru tine, după cred că trebuie să simţi ambiţie pentru a da 100%. Am jucat de multe ori contra FCSB-ului pe un stadion plin şi asta m-a atras să vin la Bucureşti.

(n.r. Cum crezi că te vor primi suporterii?) Au aşteptări de la mine. O să ”mănânc” iarba şi cred că asta va fi peste tot apreciat. 

În vârstă de 33 de ani, Damjan Djokovic a cucerit patru titluri şi o Cupă a  României alături de CFR Cluj. Este cotat de Transfermarkt la 300.000 de euro.

 

Afla mai multe despre: fcsbdjokovic 

viewscnt
Articole similare