Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce le fac militarii ruşi ucrainenilor din zonele ocupate. Cazul unei femei, povestit de o medaliată olimpică

Ce le fac militarii ruşi ucrainenilor din zonele ocupate. Cazul unei femei, povestit de o medaliată olimpicăgalerie foto

Special

Comentarii

Alina Shynkarenko, medaliată cu bronz la înot sincron, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, dezvăluie ce se întâmplă cu ucrainenii din teritoriile ocupate de armata rusă.

În vârstă de 23 de ani, Alina Shynkarenko este una dintre cele mai cunoscute şi valoroase sportive din Ucraina. La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, tânăra a reuşit să câştige bronzul la înot sincron.

Însă decizia Rusiei de a ataca Ucraina i-a dat viaţa peste cap. Mai ales că Alina Shynkarenko s-a născut în Doneţk, zonă controlată acum în totalitate de ruşi.

Alina Shynkarenko, despre ce le fac militarii ruşi ucrainenilor în zonele ocupate

Alina Shynkarenko a reuşit să plece din oraşul în care s-a născut, dar i-au rămas acolo foarte multe rude şi mulţi prieteni. Mai mult, familia ei locuieşte că zona separatistă controlată încă din 2014 de rebelii proruşi.

De altfel, într-o altă postare, Alina Shynkarenko a dezvăluit că nu mai vorbeşte deloc cu mama ei, deoarece femeia a urmărit doar ştirile din Rusia, care susţin că Ucraina a fost atacată, de fapt, de nazişti.

Acum, întotătoare în vârstă de 23 de ani dezvăluie un alt stil prin care ruşii fac propagandă în teritoriile ocupate.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Alina Shynkarenko susţine că unii locuitori sunt obligaţi să apară în faţa camerelor televiziunilor din Rusia şi să condamne acţiunile armatei Ucrainei.

Tânăra sportivă a dat drept exemplu o femeie dintr-un sat din districtul Volnovakha, care a fost ocupat de ruşi.

Femeia era recunoscută pentru iubirea pe care o avea pentru Ucraina, dar la televiziunile din Rusia a apărut cu un discurs în care a reclamat că a fost hărţuită de armata ucraineană:

”Satul unui prieten, Granitnoe (n.r. districtul Volnovakha) a fost confiscat. Era în Ucraina, acum a fost ocupat. În ştirile ruseşti este clar că totul este manipulat. Dar pur şi simplu nu înţeleg cum cred oamenii aşa ceva.

În primul rând, au arătat piaţa unde oamenii au ieşit să se plimbe şi era atât de frumos... dar în acel sat locuiesc 20 de oameni. Toată lumea se cunoaşte cu toată lumea acolo.

Urmăream această ştire şi întreb: ”Cunoşti pe cineva?” La care el (n.r. prietenul ei): ”Nu, nu cunosc pe niciunul dintre acei oameni”. Este doar un coşmar.

Sau arată un interviu cu o femeie. Ea a fost întotdeauna pentru Ucraina, cu toată inima şi spune în faţa camerei că a fost hărţuită de armata ucraineană. Aveam lacrimi în ochi.

El (n.r. prietenul ei) spune: ”Cunosc această femeie şi cât de mult a iubit Ucraina. Şi mi-e teamă să-mi imagine ce i-a făcut armata rusă pentru a spune asta în faţa camerei. Este păcat pentru oamenii care sunt forţaţi să spună asta sub ameninţarea armei”, a spus Alina Shynkarenko.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare