Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce se întâmplă cu noua arenă din Constanţa? Explicaţiile primarului pentru Gică Hagi

Ce se întâmplă cu noua arenă din Constanţa? Explicaţiile primarului pentru Gică Hagigalerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Vergil Chiţac, primarul Constanţei, a ieşit cu explicaţii după ce Gică Hagi a cerut ca noul stadion să fie terminat cât mai repede.

La Constanţa există un proiect pentru un nou stadion, care a fost cerut cu insistenţă de Gică Hagi, însă lucrurile se mişcă foarte greu.

”Regele” a declarat că speră ca măcar până în anul 2025 să fie gata, însă demolarea vechiului stadion va începe abia anul viitor.

Explicaţiile primarului Constanţei pentru Gică Hagi

De mai mulţi ani, Gică Hagi cere un nou stadion la Constanţa - unul dintre cele mai importante oraşe din România. Autorităţile locale au pus la cale un proiect şi au făcut paşi înspre ridicarea unei noi arene, dar se avansează foarte greu.

Într-o declaraţie publicată de focuspress.ro, primarul Constanţei susţine că încă se lucrează la acte şi demolarea vechiului stadion va începe abia în 2023.

GALERIE FOTO: CUM VA ARĂTA NOUL STADION DIN CONSTANŢA

Din acel punct, lucrările la ridicarea noului stadion ar trebui să dureze în jur de doi ani. Ceea ce înseamnă că noua arenă ar putea fi inaugurată în vara lui 2025:

„Eu ştiu aşa, că în momentul de faţă, termenul de realizare a stadionului, de la începutul lucrărilor este de doi ani de zile. Dacă se decide altfel şi dacă ei se grăbesc cu lucrările... constructorul are un termen maximal, în definitiv el poate să termine, dacă se capacitează, şi mai devreme, stadionul. Atunci, 2024 ar fi un termen ambiţios, dar fezabil.

Cam până în martie să facem toată documentaţia necesară, inclusiv licitaţiile şi să desemnăm firma care va demola şi până în august să fie demolat stadionul.

Asta presupune ca guvernul, între timp, CNI, să facă licitaţia de proiectare şi execuţie a stadionului nou, ceea ce înseamnă că ei trebuie să termine licitaţia, să facă şi proiectarea până în august anul viitor, de aşa manieră încât am terminat, ei să se apuce de construit”, a declarat Vergil Chiţac, primarul Constanţei, citat de focuspress.ro.

În urmă cu câteva zile, Gică Hagi a insistat din nou că Farul Constanţa are nevoie de un nou stadion:

”Sperăm să facă şi stadionul pe care ni l-au promis, sperăm să iasă şi, maxim în 2025, să fie stadion nou la Constanţa, nou-nouţ. Constanţa este un oraş mare, este al patrulea din România”, a spus Gică Hagi.

Noul stadion din Constanţa ar urma să aibă în jur de 15.000 de locuri şi investiţia totală ar urma să fie de aproximativ 100 de milioane de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: farul 

viewscnt
Articole similare