Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce seară minunată! A marcat la debut şi a intrat în istoria Champions League. Recordul lui Karim Benzema, doborât | VIDEO

Ce seară minunată! A marcat la debut şi a intrat în istoria Champions League. Recordul lui Karim Benzema, doborât | VIDEO
Comentarii

Manchester City a câştigat partida cu Sevilla, aşa cum era de aşteptat, dar a fost o seară cu adevărat specială pentru Rico Lewis (17 ani), debutant în UEFA Champions League.

Nu a fost loc de surprize la Manchester. În ultima etapă din faza grupelor, chiar dacă a fost condusă la pauză, Manchester City a revenit şi s-a impus în faţa celor de la Sevilla, scor 3-1.

Sevilla a deschis scorul prin Rafa Mir, în minutul 31, şi a intrat cu avantaj minim la pauză.

Ce seară minunată! A marcat la debut şi a intrat în istorie. Recordul lui Karim Benzema, doborât | VIDEO

La şapte minute de la startul reprizei secunde, Manchester City a marcat primul gol al revenirii pe tabelă. Rico Lewis, un fundaş în vârstă de numai 17 ani, a înscris din pasa argentinianului Julian Alvarez şi a stabilit un nou record în istoria competiţiei.

Titularizat pe postul de fundaş dreapta, în locul lui Joao Cancelo, Rico Lewis a devenit cel mai tânăr marcator la debut din istoria Champions League, la numai 17 ani şi 346 de zile.

Astfel, a doborât recordul deţinut de Karim Benzema, care a debutat şi a înscris în competiţia ”stelelor” la vârsta de 17 ani şi 352 de zile, în anul 2005.

La momentul respectiv, atacantul francez evolua la Olympique Lyon, iar în 2009 a făcut trecerea la Real Madrid, acolo unde a câştigat Balonul de Aur chiar în acest an, dar şi de cinci ori Champions League.

Revenind la meciul de pe Etihad, Manchester City şi-a consemnat revenirea prin golurile lui Julian Alvarez ('73) şi Ryiad Mahrez ('83). Jucătorul argentian a terminat meciul cu un gol şi două pase decisive.

Rico Lewis a fost schimbat de Pep Guardiola în minutul 85, în locul său intrând chiar Joao Cancelo, titularul de drept al postului respectiv.

Odată cu această victorie, Manchester City a încheiat gurpa G pe locul 1, cu 14 puncte, şi s-a calificat în optimile de finală din Champions League.

De partea cealaltă, Sevilla, care a terminat pe locul 3, cu cinci puncte, va contina în Europa League.

Afla mai multe despre: champions leaguemanchester city 

viewscnt
Articole similare