adplus-dvertising
You are here:

Ce supriză! Mihai Stoica l-a sunat pe Adrian Ursea: ”Mi-a făcut o propunere care m-a şocat, în sensul pozitiv”. EXCLUSIV

Ce supriză! Mihai Stoica l-a sunat pe Adrian Ursea: ”Mi-a făcut o propunere care m-a şocat, în sensul pozitiv”. EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Mihai Stoica susţine că a avut o discuţie cu Adrian Ursea, căruia i-a cerut sfatul despre nişte jucători şi acesta ”l-a şocat”.

Adrian Ursea este unul dintre antrenorii pe care FRF îi ia în calcul pentru postul de selecţioner, însă nu este printre favoriţi.

În vârstă de 54 de ani, Adrian Ursea şi-a construit cariera de antrenor doar în străinătate şi nu a lucrat niciodată în România.

Însă Mihai Stoica a explicat la Telekom Sport de ce Adrian Ursea ar fi o soluţie bună pentru echipa naţională.

Mihai Stoica l-a sunat pe Adrian Ursea: ”Îmi place foarte mult de el”

Până să fie promovat principal la Nice, în sezonul trecut, ca variantă de antrenor interimar, Adrian Ursea nu era un nume foarte cunoscut suporterilor români.

El şi-a dezvoltat cariera de antrenor doar în străinătate, după ce a început această meserie în Elveţia. Însă Mihai Stoica era unul dintre cei care îl cunoşteau pe Adrian Ursea.

Managerul sportiv al FCSB-ului, care are vaste cunoştinţe despre fotbalul internaţional, a urmărit mai mulţi jucători din Elveţia, pentru un posibil transfer.

În acelaşi timp, Mihai Stoica a încercat să obţină şi ajutorul lui Adrian Ursea, un foarte bun cunoscător al fotbalului elveţian.

Mihai Stoica susţine că Adrian Ursea ”l-a şocat în sens pozitiv” când i-a propus un jucător la FCSB, însă n-a vrut să ofere informaţii despre jucătorul în cauză.

Stoica susţine că Adrian Ursea este un antrenor care este foarte atent la detalii, care se informează permanent şi care se perfecţionează în fiecare zi. Tocmai din aceste motive îl vede potrivit pentru postul de selecţioner al naţionalei. 

”Cu Ursea am vorbit acum câţiva ani, când l-am întrebat de nişte jucători din Elvetia şi mi-a făcut o propunere care m-a şocat, în sensul pozitv.

E foarte bun, adică e un tip analitic, îmi place foarte mult. Nu ştiu dacă sunt şanse ca el să ajungă selecţioner, nu are experienţă nici el, chiar dacă are o vârstă înaintată faţă de  Adrian Mutu (n.r. Adrian Ursea are 54 de ani, Adi Mutu - 42 de ani)”, a povestit Mihai Stoica pentru Telekom Sport. 

Cine este Adrian Ursea

În vârstă de 54 de ani, Adrian Ursea şi-a început cariera de antrenor în Elveţia, ca asistent la Servette FC, în 2003. Prima aventură ca principal a avut-o la Meyrin FC, tot în Elveţia, însă a stat aici doar 14 meciuri.

A plecat apoi la Xamax, unde a ocupat posturile de director sportiv şi manager al academiei de fotbal. În 2016 a ajuns secund la Nice, a stat aici în în vara lui 2019, când s-a întors la Servette, de această dată ca antrenor principal al echipei de tineret.

În noiembrie 2019 a revenit ca secund la Nice şi, în decembrie 2020, după ce antrenorul principal a fost demis, Adrian Ursea a fost interimar până la finalul sezonului. A lăsat o impresie foarte bună la Nice, însă n-a primit şansa să continue. 

viewscnt
Articole similare