Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cele mai bune echipe româneşti de fotbal din istorie

Cele mai bune echipe româneşti de fotbal din istorie

Pariuri sportive

Comentarii

Ţara noastră are o istorie fotbalistică bogată cu nenumărate echipe ce au avut un impact semnificativ în istoria fotbalului european şi de ce nu, mondial. De la dominarea ligii domestice de fotbal până la atingerea succesului în competiţiile europene, fotbalul românesc a fost martorul apariţiei unor echipe de fotbal excepţionale. În acest articol vom face un scurt istoric a celor mai bune echipe din istoria noastră, scoţând în evidenţă cele mai mari realizări ale acestora şi impactul pe care acestea l-au avut pentru sportul din ţară.

Steaua Bucureşti - Mândria fotbalului din România

Cu siguranţă nu putem vorbi despre fotbalul din ţară dacă nu menţionăm măcar o dată Steaua Bucureşti. Steaua este fără discuţie una dintre cele mai titrate echipe din ţară, totodată fiind şi singura echipă din România care a câştigat o cupă europeană. Clubul a fost fondat în 1947, dar abia peste câteva decenii va cunoaşte gloria adevărată, în anii 1980, când a fost condusă de Emeric Ienei şi de către căpitanul legendar, Marius Lăcătuş.

Momentul încoronării echipei cu titlul european a venit în 1986 când a devenit singura şi ultima echipă românească până în acest moment care a reuşit să câştige prestigioasa cupă europeană. Victoria de la Sevilia împotriva Barcelonei a produs o mândrie deosebită în ţară, solidificând pe veci locul Stelei între elitele fotbalului continental. Acest triumf se datorează în mare parte disciplinei pe care echipa a avut-o pe fază defensivă, portarul Helmuth Duckadam fiind un adevărat zid în faţa porţii.

Universitatea Craiova - Cea mai bună echipă din Provincie

O altă echipă pe cât de iubită pe atât de notabilă în istoria fotbalului din România este Universitatea Craiova. Echipa a fost fondată în anul 1948 şi a rămas aproape pe întreaga ei istorie o forţă formidabilă în campionatul României. Universitatea Craiova are o bază pasionată de fani care crează o atmosferă electrică la fiecare meci jucat acasă.

Între anii 1970 şi 1980, Universitatea Craiova a fost una dintre cele mai dominante echipe din ţară. Fiind antrenată de către legendarul Ion Oblemenco, craiovenii au reuşit să cucerească patru titluri de campionat şi au reuşit şi câteva rezultate notabile pe plan european. Echipa de atunci practica un joc modern, în viteză, concentrat pe atac, jocul universităţii fiind ochestrat de către Rodion Cămătaru şi de Ion Geolgău. Chiar dacă astăzi gloria Universităţii Craiova a apus, fanii încă îşi amintesc cu drag de vremurile în care echipa lor de suflet învingea pe toată lumea.

Rapid Bucureşti - Concurenţii pereni

Rapid Bucureşti este o altă echipă proeminentă care şi-a lăsat amprenta în istoria fotbalului de la noi din ţară. Înfiinţat în 1923, clubul a avut numeroase perioade de glorie în istoria sa de un secol, rivalizând cu ceilalţi granzi din Bucureşti, Steaua şi Dinamo.

Cel mai important succes al Rapidului a venit în primii ani ai deceniului 2000 atunci când sub conducerea antrenorului Răzvan Lucescu, clubul a reuşit să câştige două campionate consecutive în 2003, respectiv 2004. Echipa de atunci a Rapidului a fost construită cu gândul de a alinia o defensivă puternică, atacul fiind susţinut de jucători talentaţi precum Daniel Pancu şi Daniel Niculae. Rapid Bucureşti a avut şi un parcurs de succes în Cupa Uefa în 2006 atunci când a ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminată chiar de către Steaua Bucureşti.

În concluzie fotbalul românesc a fost “binecuvântat” cu prezenţa unor echipe de excepţie care au adus mândrie ţării în competiţiile europene şi nu numai. Reuşita Stelei în Cupa Europeană, dominanţa Universităţii Craiova în liga naţională, precum şi reuşitele Rapidului pe plan european au făcut ca aceste cluburi să fie printre cele mai iubite din ţară. Din păcate în ziua de astăzi performanţele fotbalului românesc încep să fie tot mai limitate chiar dacă fanii încă speră, dar ultimele rezultate ne-au arătat că nu mai practicăm un fotbal la fel de modern chiar dacă cotele de pariuri şi păcănele ne dovedesc contrariul.

Continua evoluţie a sportului aduce cu sine şi o speranţă de viitor, o speranţă că se va naşte o nouă echipă care va aduce ţara pe culmile cele mai înalte ale fotbalului european. Până atunci trăim cu dulcea amintire a istoriei.

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare