Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chelsea, capitol închis pentru Roman Abramovich! "Am luat hotărârea de a vinde clubul". Afaceristul rus sare în ajutorul Ucrainei

Chelsea, capitol închis pentru Roman Abramovich! "Am luat hotărârea de a vinde clubul". Afaceristul rus sare în ajutorul Ucrainei

Premier League

Comentarii

Rusul Roman Abramovich vinde una dintre afacerile sale, clubul de fotbal Chelsea, la aproape două decenii de cât a devenit patronul echipei şi la o săptămână de la declanşarea războiului din Ucraina.

Afaceristul rus Roman Abramovich vinde Chelsea şi îi donează banii Ucrainei

Cândva nelipsit de la meciurile lui Chelsea, Roman Abramovich nu a mai fost văzut pe stadionul pe care clubul londonez îşi dispută meciurile şi nu a pus piciorul în Regatul Unit între 2018-2021, din cauză că nu a mai avut viză. 

Vestea vine la o săptămână de la izbucnirea războiului din Ucraina, în urma atacului Rusiei şi ordonat de Vladimir Putin. Presa britanică mizează pe sancţiunile pe care urmează să le primească oligarhul rus şi pe legăturile sale cu Vladimir Putin. 

Roman Abramovich şi Vladimir Putin se cunosc de mulţi ani. În 2012, un oligarh rus, Boris Berezovsky, susţinea că afaceristul care s-a retras de la Chelsea a fost prezent la ziua de naştere a actualului lider de la Kremlin, în 1999. De asemenea, Roman Abramovich a fost guvernator al regiunii Chukotka în mandatul lui Vladimir Putin. 

"Aşa cum am mai spus, mereu am luat deciziile în interesul clubului. În situaţia actuală, am luat astfel hotărârea de a vinde clubul. Consider că este cel mai bine pentru club, fani, angajaţi, sponsori şi parteneri.

Vânzarea clubului nu va fi una accelarată, ci va urma procedura legală. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Nu a fost niciodată vorba despre afacere sau bani pentru mine, ci despre pasiune pură pentru sport şi pentru club.

În plus, am anunţat echipa mea să înfiinţeze o fundaţie caritabilă unde să fie donate toate veniturile nete din vânzarea clubului. De această fundaţie vor beneficia toate victimele războiului din Ucraina. Aceasta va include furnizarea de fonduri esenţiale pentru nevoile urgente ale victimelor, precum şi sprijinirea activităţii de recuperare pe termen lung.

Vă rog să înţelegeţi că aceasta a fost o decizie foarte dificilă pentru mine şi mă doare să părăsesc clubul în acest fel. Totuşi, cred că aşa e cel mai bine pentru club.

Sper că voi putea să vizitez Stamford Bridge încă o dată pentru a putea să-mi iau rămas bun de le fiecare dintre voi. A fost întotdeauna un privilegiu să fac parte din clubul Chelsea FC şi sunt mândru pentru toate realizările noastre. Chelsea Football Club şi suporterii săi vor fi mereu în inima mea.

Mulţumesc, 

Roman", a transmis Roman Abramovich prin intermediul site-ului clubului de fotbal Chelsea. 

Roman Abramovich, de la patronul lui Chelsea, la posibilele sancţiuni din Marea Britanie

Printre altele, oligarhii ruşi vizaţi nu mai au voie să intre în Marea Britanie, iar averile lor aflate în această ţară ar urma să fie îngheţate. Din greşeală, premierul Boris Johnson a anunţat că şi Roman Abramovich se află pe această listă. Ulterior, a revenit cu clarificări şi a recunoscut că a comis o eroare.

Din 2003 clubul era deţinut de miliardarul rus Roman Abramovich, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei. 

Cu afaceristul rus în conducere, clubul a avut cea mai bună perioadă din istorie, cu patru titluri în Premier League şi două Ligi ale Campionilor, printre altele. 

Afla mai multe despre: roman abramovichrazboi ucraina rusia 

viewscnt
Articole similare