Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chipul lui Messi, pe moneda din Argentina! Ce valoare au bancontele pe care ar urma să apară

Chipul lui Messi, pe moneda din Argentina! Ce valoare au bancontele pe care ar urma să apară
Comentarii

Banca Centrală a Argentinei ia în calcul tipărirea unor bancnote, imprimate cu chipul lui Lionel Messi.

Conform publicaţiei argentiniene El Financiero, BCRA ( Banca Centrală a Republicii Argentina), a analizat înainte de finala de la Campionatul Mondial din Qatar, mai multe variante, pentru a celebra câştigarea unui eventual titlu mondial.

În 1978, Banca Centrală a Argentinei a emis bancnote speciale, graţie câştigării primului Campionat Mondial de către selecţionata ”Albiceleste”, dar şi cu ocazia Bicentenarului Argentinian în 2010, sau a aniversării a 50 de ani de la moartea Evei Peron, prima doamnă a Argentinei.

Messi ar urma să apară pe bancnota de 1000 de pesos

Oficialii consider că, suma imprimată pe bancnotă trebuie să înceapă cu 10, numărul cu care Messi a făcut istorie pentru Barcelona şi naţionala Argentinei. Pe spatele bacnotei ar urma să fie scris ”La Scaloneta” (porecla naţionalei condusă de Lionel Scaloni), ca un semn de recunoştiinţă, pentru tot ce a făcut acest pe banca ”Albiceleste”.

Ca antrenor principal, Scaloni a câştigat Copa America, în 2019, ”La Finalissima” în vara acestui an, şi Campionatul Mondial.

Conform aceleaşi publicaţii, Argentina a primit 42 de milioane de dolari, datorită triumfului din Qatar. Sud-americanii ar urma să mai primească încă 10 milioane de dolari, din partea CONMEBOL, deoarece a reprezentat cu succes confederaţia.

Afla mai multe despre: messiargentina 

viewscnt
Articole similare