Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Suntem bucuroşi, cred că a avut un record ca număr de meciuri ca al patrulea oficial”. Burleanu, fericit de participarea lui Kovacs la CM, chiar dacă nu a arbitrat

”Suntem bucuroşi, cred că a avut un record ca număr de meciuri ca al patrulea oficial”. Burleanu, fericit de participarea lui Kovacs la CM, chiar dacă nu a arbitrat

Cupa Mondială

Comentarii

Istvan Kovacs (38 de ani) a fost ”convocat” la Cupa Mondială din Qatar, dar nu a primit şansa de a arbitra vreun meci. În schimb, centralul român a fost arbitrul de rezervă, al patrulea oficial, la opt partide de la turneul final.

Istvan Kovacs, singurul central român prezent la Cupa Mondială din Qatar, a fost delegat la opt meciuri de la turneul final, dar nu a condus niciunul dintre acestea, fiind ”rezervă eternă”.

Kovacs a fost singurul arbitru ”convocat” alături de întreaga brigadă care nu a fost la centru la niciun meci şi au existat speculaţii în legătură cu motivele din spatele deciziei de a îl folosi doar ca al patrulea oficial.

S-a zvonit că centralul român nu a primit vreo partidă pentru că l-a sfidat pe Pierluigi Collina, directorul Comisiei de Arbitri al FIFA, care a decis toate delegările din Qatar.

Trimis acasă la finalul optimilor, Istvan Kovacs a vorbit despre experienţa din Qatar şi a susţinut că nu a fost delegat la centru la vreun meci ”pur şi simplu” din cauza unei decizii a Comitetului de Arbitri.

În cadrul unei conferinţe de presă, Răzvan Burleanu a vorbit despre participarea în Qatar a lui Kovacs şi a afirmat că cei de la FRF sunt fericiţi, chiar dacă centralul nu a condus vreun meci.

”Suntem bucuroşi, cred că a avut un record în ceea ce priveşte numărul de meciuri ca al patrulea oficial”

În plus, preşedintele FRF a spus că are mare încredere că pentru Istvan Kovacs urmează meciuri importante în viitor, atât în Champions League, cât şi la Campionatele Europene şi Mondiale.

Probabil singura persoană care v-ar putea răspunde este Collina (n.r. - de ce nu a condus Istvan Kovacs vreun meci la Cupa Mondială).

Noi suntem bucurosi că el a putut să facă parte din tot ce a presupus prezenţa la acest Campionat Mondial.

Cred că a avut un record în ceea ce priveşte numărul de meciuri ca al patrulea oficial. Suntem încrezători că, ţinând cont de vârsta lui, va avea oportunităţi multiple.

Atât la nivel de UCL, la nivel de turneu final în 2024, Campionatul European, dar şi la următorul Campionat Mondial”, a declarat Răzvan Burleanu.

Dacă nu a avut şansa de a conduce vreun meci, Istvan Kovacs măcar a câştigat o sumă importantă de pe urma perioadei petrecute la Cupa Mondială din Qatar.

Afla mai multe despre: istvan kovacs 

viewscnt
Articole similare