Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Va trebui să îl sparg pentru a o recupera”. David Popovici, fără medalia câştigată la Campionatul Mondial când a ajuns la Bucureşti. Ce s-a întâmplat

”Va trebui să îl sparg pentru a o recupera”. David Popovici, fără medalia câştigată la Campionatul Mondial când a ajuns la Bucureşti. Ce s-a întâmplat

David Popovici

Comentarii

Revenit la Bucureşti, marţi, după ce a participat la Campionatul Mondial de Nataţie de la Melbourne, Australia, David Popovici (18 ani) nu avea medalia când a aterizat pe aeroport şi nu a putut să o prezinte, sportivul explicând ce s-a întâmplat cu aceasta.

Campionatul Mondial de Nataţie în bazin scurt, de la Melbourne, s-a încheiat cu o nouă performanţă reuşită de David Popovici, care a obţinut medalia de argint la proba de 200 de metri liber.

Românul a încheiat cursa cu timpul de 1.40.79, în timp ce medalia de aur a fost câştigată de Sunwoo Hwang (Coreea de Sud), cu un timp de 1:39.72 minute (nou record al competiţiei), iar cea de bronz britanicului Tem Dean, cu un timp de 1:40.86 minute.

Când a sosit la Bucureşti, David Popovici nu s-a prezentat ca un sportiv triumfător, neavând medalia câştigată la gât, pe care ar fi prezentat-o altfel presei şi fanilor prezenţi pe aeroport.

”Va trebui să îl sparg pentru a o recupera”

Înotătorul a dezvăluit întâmplarea haioasă petrecută cu aceasta: medalia se afla în bagaj, dar cifrul s-a blocat, astfel că, în ultimă instanţă, a fost nevoit să spargă bagajul pentru a recupera medalia.

Aş fi vrut să vă arăt medalia, dar e în bagaj şi am cifrul blocat. Probabil că, atunci când ajung acasă, în ultimă instanţă, va trebui să îmi sparg bagajul, pentru a îmi recupera atât hainele, cât şi medalia”, a povestit David Popovici, la sosirea pe aeroport.

Sportivul român a vorbit şi despre experinţa de la Melbourne şi de performanţele reuşite în bazinul scurt, în condiţiile în care este un concurent mai puternic în cel lung.

E un concurs la care am plecat cu foarte puţine aşteptări, tocmai pentru că am încercat să fiu conştient că sunt bun în bazin lung, nu în bazin scurt.

Dar mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările, nu mă aşteptam să bat încă un record mondial de juniori la ultimul meu concurs din an.

Speram să mă calific în vreo semifinală dintre cele trei, m-am calificat în fiecare finală, am luat şi o medalie, e un început foarte bun pentru înotul în bazin semiolimpic”, a mai spus Popovici.

Afla mai multe despre: david popovici 

viewscnt
Articole similare