Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nu au pe cine să dea în judecată”. Festivalul care a ”mutat-o” pe FCSB de pe Arena Naţională s-a soldat cu datorii uriaşe la Primăria Bucureşti. Nicuşor Dan dezvăluise suma promisă | EXCLUSIV

”Nu au pe cine să dea în judecată”. Festivalul care a ”mutat-o” pe FCSB de pe Arena Naţională s-a soldat cu datorii uriaşe la Primăria Bucureşti. Nicuşor Dan dezvăluise suma promisă | EXCLUSIVgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

În vara acestui an, FCSB a primit interzis pe Arena Naţională în ultimele etape din play-off, întrucât stadionul era pregătit pentru un festival de muzică. Acel eveniment, conform lui Nicuşor Dan, trebuie să aducă 1,5 milioane de lei, aproximativ 300.000 de euro, Primăriei Bucureşti.

În vara acestui an, în perioada 3-5 iunie, pe Arena Naţională s-a ţinut pentru prima dată un festival de muzică, eveniment care a atras, conform InfoMusic, în jur de 150.000 de participanţi.

În acea perioadă, Mihai Stoica era revoltat de faptul că FCSB primise interzis pe stadion, din pricina nevoilor organizatorice pentru Saga, echipa roş-albastră fiind nevoită să se relocheze la ultimele meciuri.

Pentru a explica de ce a permis că festivalul să aibă loc, în condiţiile în care mulţi locatari din zonă s-au plâng de gălăgia şi aglomeraţia creată, Nicuşor Dan a dezvăluit câţi bani vor ajunge în bugetul Primăriei Capitalei de pe urma închirierii stadionului.

Primarul Bucureştiului a informat, pe conturile oficiale de pe reţelele de socializare, că 1,5 milioane de lei, în jur de 300.000 de euro, vor fi plătiţi pentru ca Saga să aibă loc pe Arena Naţională.

Doar că banii nu au mai venit. În direct la Orange Sport, Mihai Stoica a divulgat o informaţie necunoscută: suma promisă de organizatori nu a mai fost plătită.

”Nu au pe cine să dea în judecată”

Mai mult, firma care s-a ocupat de organizare, care se alesese cu pierderi de 26 de milioane de lei şi de pe urma Saga 2021, a intrat în faliment, iar Primăria Bucureşti nu are nici măcar pe cine da în judecată, pentru a recupera banii.

În vară, probabil că Arena Naţională va fi din nou închisă sportului, vor fi concerte, că ne plac şi astea şi, da, aduc bani, indicutabil, bineînţeles.

E adevărat că se poate face concert şi în Piaţa Constituţiei, nu trebuie neapărat pe Arena Naţională, dar aduc bani şi asta e foarte frumos.

Doar că, din informaţiile pe care le deţin, ultimul mare festival pe Arena Naţională nu prea a adus bani, ci a adus nişte datorii care nu au fost achitate.

Iar firmele respective sunt prin insolvenţă, da, Saga, aşa am auzit. Oamenii nu pe cine să dea în judecată”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

De când a fost inaugurată, în urmă cu 11 ani şi jumătate, până iulie 2022, conform Gsp, Arena Naţională a produs pierderi de peste 17 milioane de euro.

Concret, peste 17 milioane de euro au fost plătiţi în ultimii 11 ani de Primăria Capitalei pentru a acoperi pierderile produse de stadion.

FCSB este principalul chiriaş al Arenei Naţionale şi a plătit peste patru milioane de euro pentru a juca în jur de 200 de meciuri acolo.

Afla mai multe despre: mm 

viewscnt
Articole similare