Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cinci echipe din Liga 2 nu pot promova în Superligă. Anunţul oficial al FRF şi ce se întâmplă în play-off

Cinci echipe din Liga 2 nu pot promova în Superligă. Anunţul oficial al FRF şi ce se întâmplă în play-off

Liga 2

Comentarii

Dintre cele 20 de echipe înscrise în sezonul 2022-2023 al Ligii 2, cinci dintre acestea nu au drept de promovare în Superligă.

Cele cinci echipe din Liga 2 care nu pot juca în Superligă în sezonul 2022-2023

Noul sezonul al Ligii 2 a început, iar în prima etapă unele dintre favoritele pentru calificarea în play-off s-au încurcat. CSM Slatina şi Unirea Slobozia, care au câştigat cu 3-0, conduc în clasament, iar FRF a făcut un anunţ important în startul stagiunii. 

Steaua Bucureşti, CS Comunal Şelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăviţa şi Minaur Baia Mare sunt echipele care nu au drept de promovare în Superligă, în sezonul 2022-2023. 

Federaţia Română de Fotbal a confirmat, într-un răspuns oficial la o solicitare a Liga2.ro.

"În urma solicitării dumneavoastră, vă informăm că următoarele participante în Liga 2, sezonul 2022-2023, sunt cluburi de drept public: Clubul Sportiv al Armatei, CSM Slatina, CSC Dumbrăviţa, CS Minaur Baia Mare, CSC 1599 Şelimbăr", a transmis Biroul de Presă al Federaţiei Române de Fotbal.

Totuşi, la fel ca în sezonul trecut, acestor echipe nu le este interzis accesul în play-off, dacă obţin calificarea, conform regulamentului. 

"La fel ca în sezonul precedent, nu există nicio prevedere legală care să interzică unui club de drept public participarea în play-off-ul Ligii 2 sau câştigarea competiţiei", a comunicat, pentru sursa citată, Biroul de Presă al Federaţiei Române de Fotbal.

Liga 2 se va disputa în două faze după cum urmează:

prima fază a competiţiei, la care vor participa 20 de echipe, va consta într-un sezon regular, doar tur, cu un total de 19 etape

a doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out. La plaoff vor participa primele şase clasate, iar la play-out celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare.

Play-off-ul se va disputa în formatul tur-retur, cu un total de 10 etape. Play-out-ul se va disputa într-un singur tur, cu un total de 7 etape.

Afla mai multe despre: steauaechipe care nu pot promova liga 2csa steaua 

viewscnt
Articole similare