Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este jucătorul român care a fost rezervă la Chelsea - AC Milan 3-0. Are doar 19 ani

Cine este jucătorul român care a fost rezervă la Chelsea - AC Milan 3-0. Are doar 19 anigalerie foto
Comentarii

Un jucător român de doar 19 ani a fost rezervă în partida dintre Chelsea şi AC Milan, încheiată cu victoria londonezilor cu 3-0.

Andrei Coubiş are 19 ani, s-a format la AC Milan, iar la partida de miercuri seară a fost păstrat în lotul de seniori.

Cine este Andrei Coubiş, fundaşul român care a fost rezervă în Chelsea - AC Milan 3-0

Naţionala României nu are niciun jucător care evoluează pentru echipele din Champions League. Ciprian Tătăruşanu a fost titular în eşecul cu 3-0 în faţa lui Chelsea, însă portarul în vârstă de 36 de ani s-a retras de la naţională.

La meciul cu Chelsea, pe banca de rezerve a apărut însă încă un jucător român. Este vorba despre Andrei Coubiş, un fundaş central în vârstă de doar 19 ani, care poate evolua şi pe postul de apărător dreapta.

Coubiş este considerat un jucător de perspectivă şi este titular în echipa a doua a lui AC Milan, dar Stefano Pioli a decis să-l cheme la seniori pentru partida cu Chelsea.

El n-a mai jucat până acum niciun minut pentru echipa de seniori a lui AC Milan, într-un meci oficial, dar este de aşteptat să debuteze în acest sezon.

Andrei Coubiş s-a născut în Italia, la Milano, din părinţi români, care au emigrat din Suceava înainte ca el să se nască. El a început fotbalul la şcoala de fotbal Lomardia Uno şi în 2019 a ajuns la juniorii lui AC Milan.

”Părinţii au ajuns la Milano înainte să mă nasc eu. Apoi, ei m-au trimis în ţară, iar ei au rămas acolo să lucreze. Dar, după aceea m-am întors în Italia. De atunci, an început şcoala şi merg înainte cu fotbalul.

Când mergeam la şcoală în Italia îi vedeam pe colegii mei cum jucau fotbal. Îmi plăcea, eram bun şi am rugat-o pe mama să mă înscrie şi pe mine.

În ţară vin în fiecare an, am bunicii, unchieşii, verişorii, dar mai mult stăm cu bunicii. Nu stăm rău acolo. Taică-miu a făcut o casă, îl ajut cu treburile pe afară, iarba, îl ajut la lemne, la subsol, unde avem mereu treabă, cum pot, îl ajut”, spunea Andrei Coubiş în urmă cu un an.

În vară, presa din Italia a scris că Andrei Coubiş a avut mai multe oferte din Italia, însă şefii lui AC Milan îl consideră un jucător de perspectivă şi i-au preungit contractul până în 2027.

Deşi are paşaport italian, Andrei Coubiş a ales să joace pentru naţionalele României. El are deja prezenţe la echipele U19 şi U20 şi este de aşteptat să joace şi pentru naţionala de tineret.

Afla mai multe despre: andrei coubis 

viewscnt
Articole similare