Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Nordsjaelland, adversara FCSB-ului din turul trei preliminar al Conference League

Cine este Nordsjaelland, adversara FCSB-ului din turul trei preliminar al Conference League

FCSB

Comentarii

FCSB s-a calificat în turul trei preliminar din Conference League, joi seară, după ce a învins-o pe TSKA 1948 Sofia, acasă, scor 3-2.

În partida tur, din Bulgaria, FCSB s-a impus cu 1-0. Aşadar, cu 4-2 la general, formaţia antrenată de Elias Charalambous şi Mihai Pintilii s-a calificat în turul trei preliminar din Conference League.

FCSB a trecut de ŢSKA Sofia. Urmează Nordsjaelland

În turul trei preliminar din Conference League, FCSB va înfrunta una dintre cele mai puternice formaţii din Danemarca, Nordsjaelland.

Cine este Nordsjaelland?

Nordsjaelland este un club relativ nou în fotbalul danez. Echipa din Farum a fost înfiinţată în 1991, iar debutul pe prima scenă a fotbalului danez l-a avut în 2002.

Iniţial, echipa s-a numit Farum Boldklub, după ce două cluburi - Farum Ik şi Stavnsholt BK - au fuzionat. Abia din 2003 echipa s-a ”transformat” în Nordsjaelland.

La primul sezon în SAS Ligaen, cum se numea atunci primul eşalon al Danemarcei, Nordsjaelland a terminat pe locul trei.

Au urmat, apoi, alte şapte sezoane de aşteptare, cu clasări între locurile 5 şi 10 (total de 12), ca în sezonul 2011/2012 să cucerească primul şi singurul trofeu al său de campioană.

  • În ultimul sezon, Nordsjaelland a terminat pe locul 2, în spatele celor de la FC Copenhaga.

”Zero” în Europa

Istoria europeană a clubului Nordsjaelland nu este una tocmai bogată. Este abia la cel de-al nouălea sezon în care are şansa de a se duela cu echipele de pe ”Bătrânul Continent”.

Le-a eliminat, de-a lungul timpului, pe Shirak (Armenia), TVKM (Estonia), Queen of the South (Scoţia), Cliftonville (Irlanda de Nord) şi AIK Stockholm (Suedia), fiind eliminată de Olympiakos şi Panionios (ambele din Grecia), Sporting Lisabona (Portugalia), în două rânduri, Zenit (Rusia), Elfsborg (Suedia) sau Partizan (Serbia).

Singurul sezon notabil a fost cel de după titlul de campioană, 2012/2013, când a evoluat direct în grupele Ligii Campionilor. Atunci, Nordsjaelland a obţinut doar un singur punct: 1-1, acasă, cu Chelsea. În rest, înfrângeri la scor: 0-4 şi 1-6 cu Chelsea, 0-4 cu Juventus, 2-5 şi 0-2 cu Şahtior.

Strategie de transferuri extraordinară

Detaliul care îi oferă lui Nordsjaelland statutul de club european de succes este strategia de transferuri. Conducătorii clubului au ales să se bazeze, în principal, pe jucători din zona Scandinaviei, dar şi pe cei din zona Africii, în special din Ghana.

Aşa au ajuns la club Kamaldeen Sulemana - vândut pentru 17 milioane de euro la Rennes sau Mohammed Kudus - vândut la Ajax pentru 9 milioane de euro.

  • Încurajaţi de succesul avut cu jucătorii din Ghana, Nordsjaelland a început să aducă şi din Coasta de Fildeş.

În acest moment, cel mai bine cotat jucător din lot este un ghanez: Ernest Nuamah - 19 ani, cotat la 6 milioane de euro, de care se interesează deja Olympique Marseille, Ajax şi AC Milan.

De asemenea, în lot îi mai regăsim pe ivorienii Adamo Nagalo (20 de ani) şi Mohamed Diomande (21 de ani), monitorizaţi şi ei cu atenţie de cluburile europene, pe care danezii speră să obţină cel puţin 20 de milioane de euro.

Iată cum arată TOP 10 jucători vânduţi de către Nordsjaelland:

  1. Kamaldeen Sulemana - 17 milioane de euro - Rennes
  2. Emre Mor - 9,75 milioane de euro - Dortmund
  3. Andreas Schjelderup - 9 milioane de euro - Benfica
  4. Mohammed Kudus - 9 milioane de euro - Ajax
  5. Simon Adingra - 8 milioane de euro - Brighton
  6. Mikkel Damsgaard - 6,75 milioane de euro - Sampdoria
  7. Andreas Skov Olsen - 6 milioane de euro - Bologna
  8. Mathias Jensen - 5 milioane de euro - Celta Vigo
  9. Stanislav Lobotka - 5 milioane de euro - Celta Vigo
  10. Marcus Ingvartsen - 4,95 milioane de euro - Genk

*Marcus Invgartsen a fost readus la club, după cinci ani, de la Mainz, în schimbul a 3 milioane de euro.

Toate aceste transferuri au fost realizate în ultimele şase sezoane. Doar din acest top se obţine o sumă de aproximativ 80 de milioane de euro.

  • Cu siguranţă, suma totală a ultimelor sezoane trece de 100 de milioane de euro.

De partea cealaltă, Nordsjaelland a plătit doar de trei ori în istorie mai mult de un milion de euro pentru un jucător:

  • Marcus Ingvartsen - 3 milioane de euro - Mainz
  • Andreas Hansen - 1 milion de euro - Aalborg
  • Zidan Sertdemir - 1 milion de euro - Leverkusen

Aşadar, concluzia este simplă: Nordsjaelland este un club care se axează pe transferuri nu foarte costisitoare, în special din Africa, cu un procent de profitabilitate cât mai mare.

Jucătorii tineri primesc foarte multă încredere la Nordsjaelland, iar cluburile importante ale Europei monitorizează cu atenţie cea mai bună ”pepinieră” din Scandinavia, gata gata să mai ”fure” o nouă ”bijuterie”.

Următoarele ”perle” de vânzare: Ernest Nuamah şi Mohamed Diomande!

Afla mai multe despre: nordsjaellanddanemarcaajax 

viewscnt
Articole similare