Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine l-a ajutat pe Ngezana să se acomodeze şi să devină titular la FCSB: ”A fost singurul om pe care îl înţelegeam. M-a făcut să mă simt confortabil”

Cine l-a ajutat pe Ngezana să se acomodeze şi să devină titular la FCSB: ”A fost singurul om pe care îl înţelegeam. M-a făcut să mă simt confortabil”

FCSB

Comentarii

Siyabonga Ngezana (26 de ani) a avut un început dificil când a sosit la FCSB, deoarece acesta era la prima experienţă în afara Africii de Sud.

Siyabonga Ngezana a ajuns în vara acestui an la FCSB, după ce Gigi Becali a plătit 600.000 de euro pentru a-l aduce de la Kaizer Chiefs.

Fundaşul sud-african a avut nevoie de o perioadă lungă de acomodare la fotbalul românesc, dar a devenit treptat titular în centrul defensivei liderului din România.

Iar evoluţiile sale bune de la echipa bucureşteană l-au adus pe Ngezana şi în atenţia naţionalei din Africa de Sud, acesta fiind inclus în lotul lărgit pentru Cupa Africii pe Naţiuni, ce va avea loc la începutul anului viitor.

Iar acum, Siyabonga Ngezana a dezvăluit cine anume de la FCSB l-a ajutat cel mai mult să se acomodeze în România şi să treacă cu bine peste primele luni pe care le-a petrecut de la transferul în Europa.

”Da, ştiu el este sud-african (n.r. Elias Charalambous). Am fost uimit, a fost prima persoană care a încercat să mă facă să mă simt ca acasă. A împărtăşit câteva poveşti despre Africa de Sud.

Tatăl său este din Eastern Cape. Nu, nu vorbeşte africana, doar engleză, dar ştie şi xhosa. Îmi vorbea în xhosa şi îl înţelegeam.

A fost singurul om pe care îl înţelegeam mult mai bine datorită rădăcinilor sale sud-africane. M-a făcut să mă simt confortabil când vorbea xhosa.”, a declarat Ngezana, potrivit idiskitimes.co.za.

Antrenorul celor de la FCSB, Elias Charalambous, este cipriot, disputând chiar 70 de meciuri pentru naţionala insulară, dar s-a născut în Africa de Sud, la Johannesburg, după cum el însuşi a povestit la ”Sportcast cu Sile”.

Afla mai multe despre: fcsbsiyabonga ngezanaelias charalambous 

viewscnt
Articole similare