Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine sunt Slavia Praga, Sivasspor şi KF Ballkani, adversarele lui CFR Cluj din Conference League. Primăvara, o ”afacere” în trei. Premieră istorică pentru kosovari

Cine sunt Slavia Praga, Sivasspor şi KF Ballkani, adversarele lui CFR Cluj din Conference League. Primăvara, o ”afacere” în trei. Premieră istorică pentru kosovari
Comentarii

CFR Cluj şi-a aflat adversarele din faza grupelor Conference League, la nici 24 de ore după ce trecea de Maribor în play-off-ul competiţiei.

CFR Cluj a fost repartizată în Grupa G alături de Slavia Praga (Cehia), Sivasspor (Turcia) şi KF Ballkani (Kosovo).

Multă lume consideră că grupa campioanei României este mai accesibilă decât cea a FCSB-ului care a dat peste nume precum West Ham şi Anderlecht. Iar în cele urmează vor fi prezentaţi în detaliu adversarii lui CFR Cluj.

CFR Cluj

CFR Cluj are un lot estimat la aproximativ 28 (27,8) milioane de euro, conform transfermarkct.com. Cei mai importanţi şi bine cotaţi jucători sunt fundaşii Andrei Burcă (patru milioane de euro) şi Cristi Manea (2,7) şi atacantul Gabriel Debeljuh (2,2), accidentat în acest moment.

În sezonul trecut, campioana României a ajuns în grupele Conference League, după ce a fost eliminată succesiv din preliminariile Ligii Campionilor şi Europa League. A terminat pe ultimul loc, cu 4 puncte, o grupă D cu AZ Alkmaar, Randers şi Jablonec.

Cine este Slavia Praga (Cehia)

Slavia Praga este echipa extrasă din prima urnă valorică. Fosta echipă a lui Nicolae Stanciu este vicecampioana în exerciţiu a Cehiei şi are un lot care valorează aproape 56 (55,93) de milioane de euro.

Cei mai bine cotaţi jucători sunt mijlocaşul Tomas Holes (şapte milioane de euro) atacantul Peter Olayinka (6,5), mijlocaşii Lukas Provod (4,5), Lukas Masopust (3,5) şi Ondrej Lingr (3,5), fundaşul Oskar Dorley (3,5) portarii Ondrej Kolar şi Ales Mandous (2,5).

În sezonul trecut european, formaţia din capitala Cehiei a fost şi ea în grupele Conference League. A făcut parte din grupa E, alături de Feyenoord, Union Berlin şi Maccabi Haifa şi a terminat pe locul doi, cu 8 puncte, ceea ce i-a permis accederea în primăvara europeană a competiţiei.

Slavia Praga a ajuns până în sferturile de finală, fază în care a fost eliminată de Feyenoord, ulterior finalista Conference League (6-4 la general). În runda preliminară a trecut de Fenerbahce (6-4), iar în optimi de la LASK Linz (7-5).

Pe terenul Slaviei Praga, ”Eden Arena”, cu o capacitate de 20.000 de locuri, va avea loc finala Conference League din acest sezon, pe data de 7 iunie 2023.

Cine este Sivasspor (Turcia)

Sivasspor este echipa venită din urna a treia. Formaţia din Turcia are un lot de nivel apropiat de CFR Cluj, 27,85 de milioane de euro.

Cei mai importanţi jucători sunt mijlocaşul Dia Saba (4,8 milioane de euro), atacantul Max Gradel (3) şi fundaşul Ugur Ciftci (2,6). Din lot mai face parte şi experimnentatul camerunez Clinton N'Jie (1,2), fost jucător la Olympique Lyon, Tottenham şi Marseille.

În sezonul trecut, Sivasspor a fost eliminată în play-off-ul Conference League, Copenhaga, cu 1-7 la general.

Cine este KF Ballkani (Kosovo)

Ultima adversară a lui CFR Cluj este KF Ballkani, campioana statului Kosovo, cel mai tânăr stat membru UEFA. Este prima participare din istorie a unei echipe din Kosovo în grupele unei competiţii europene.

Lotul formaţiei KF Ballkani este evaluat la 3,88 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător este atacantul Ermal Krasniqi (350.000 de euro). Astfel, rămâne cel mai facil adversar din grupa G, dar nu trebuit neglijat.

KF Ballkani a ajuns în Conference League după ce a fost eliminată din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, de Zalgiris (1-2).

În turul doi din Conference League, a ”zdrobit-o” pe Fiorita, din San Marino, scor 10-0 în dublă manşă; în turul trei a trecut de feroezii de la KI Klaksvik (4-4 şi 4-3 după loviturile de departajare), iar în play-off de Shkupi, din Macedonia de Nord (3-1).

Prin urmare, se poate concluziona că CFR Cluj porneşte cu şanse mari de calificare la primăvara europeană. Principalele adversare, Slavia Praga şi Sivasspor, sunt de nivel apropiat, astfel că este de aşteptat să fie o luptă în trei pentru primele două locuri ale grupei G din Conference League.

Afla mai multe despre: cfr clujconference league 

viewscnt
Articole similare