Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Clubul din Liga 1 care a făcut 7 transferuri într-o singură zi: ”4 dintre ei sunt jucători de naţională”

Clubul din Liga 1 care a făcut 7 transferuri într-o singură zi: ”4 dintre ei sunt jucători de naţională”

Superliga

Comentarii

Un club din Liga 1 a transferat nu mai puţin de 7 jucători într-o singură zi.

UTA Arad continuă să testeze politica prin care aduce tineri de perspectivă de pe continentul african.

Deschizător de drumuri a fost Joseph Godwin, un atacant de 19 ani, care măsoară de 2.03 metri şi care a venit în vară la UTA Arad. Acum, ”Bătrâna Doamnă” a transferat încă 7 tineri jucători africani.

UTA Arad a transferat 7 tineri jucători din Africa

Cei de la UTA Arad au demarat în vară un proiect prin care speră că vor da lovitura. Arădenii prospectează fotbalul african şi încearcă să transfere de acolo jucători de perspectivă.

Primul jucător transferat în cadrul acestui proiect a fost Josheph Godwin, un atacant nigerian de perspectivă, care între timp a fost cedat la Gloria Buzău pentru a prinde mai multe minute de joc.

În această iarnă, cei de la UTA şi-au continuat proiectul cu alte transferuri din Africa.

Potrivit sportarad.ro, nu mai puţin de 7 tineri jucători africani au fost aduşi de UTA, în ultima zi a ferestrei de transferuri din Liga 1.

Este vorba despre Blessing Kwame Boateng (fundaş dreapta /  fundaş central, 2002), Fred Nortey (fundaş stânga 2001), Daniel Bruce Nortey (mijlocaş lateral, 2004) şi Emmanuel Dogbey (atacant, 2003) - toţi din Ghana şi Franklin Agha (fundaş stânga, 2003), Nasiru Abdullahi (mijlocas defensiv, 2003) şi David Avulumun (mijlocas defensiv, 2003) - toţi din Nigeria.

Cei 7 jucători africani au fost descoperiţi de Paul E Football Academy, din Nigeria şi Emmanuel City, din Ghana.

Cum au ajuns cei 7 jucători africani la UTA

Cristian Hossu este un impresar care face parte din echipa care caută pentru UTA Arad tinere talente în Nigeria şi în Ghana.

El spune că cei 7 jucători transferaţi de UTA sunt foarte talentaţi şi i-a adus la Arad abia după ce i-a urmărit pe viu.

”Am muncit până aseară (n.r. pe 13 februarie), la 11:00, la transferul jucătorilor. Mai departe aşteptăm să se elibereze permisele de muncă pentru ei. Din acel moment aplicăm şi pentru viză, cred că într-o lună, o lună şi jumătate ar trebui să-i vedem pe toţi la UTA.

Trei dintre ei am fi vrut să-i dăm împrumut la Pecica, dar nu am reuşit acest lucru ieri, timpul fiind foarte scurt.

Eu, care i-am văzut pe viu, pot spune că sunt fotbalişti talentaţi, de viitor, cu dorinţă de a-şi demonstra calităţile şi în fotbalul european.

Patru dintre ei sunt jucători de naţională, în Ghana sau Nigeria, eu cred că UTA face o investiţie sigură pentru viitor”, a spus Cristian Hossu pentru sportarad.ro.

Afla mai multe despre: uta 

viewscnt
Articole similare