You are here:

Confesiunea sportivului român care a ratat medalia olimpică, deşi a fost printre favoriţi: "Greşelile mele le-au observat chiar şi cei care cunosc destul de puţin sportul"

Confesiunea sportivului român care a ratat medalia olimpică, deşi a fost printre favoriţi: "Greşelile mele le-au observat chiar şi cei care cunosc destul de puţin sportul"

Jocurile olimpice

Comentarii

Cătălin Chirilă, medaliatul cu aur la Campionatul Mondial şi cu argint la Campionatul European, a spus ce are pe suflet, după ce a ratat o şansă importantă la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cătălin Chirilă, după dezamăgirea de la Jocurile Olimpice 2024

România a încheiat cu nouă medalii, trei de aur, patru de argint şi două de bronz, ediţia Jocurilor Olimpice de la Paris, iar printre sportivii cotaţi cu şanse, dar care nu s-au numărat printre câştigători, a fost şi Cătălin Chirilă. 

Favorit la o medalie la canoe simplu 1.000 de metri, Cătălin Chirilă a ratat calificarea în finala probei. Sportivul român s-a clasat pe locul al patrulea, care nu i-a permis în cursa pentru medalii. 

Cătălin Chirilă a tras concluziile, după câteva zile în care a analizat prestaţia pe care a avut-o: "Acum cred că m-aş mai gândi de câteva ori înainte să încep acea cursă din semifinale. Am făcut câteva greşeli tactice şi tehnice. Greşelile tehnice le-au observat chiar şi cei care cunosc destul de puţin canoe. S-a văzut cât de tare m-am împiedicat şi nu a fost normal. Sunt conştient că trebuie să mă pregătesc pentru condiţii mai rele. E primul lucru pe care vreau să-l schimb şi sper ca prin antrenament să reuşesc să fiu mai bun şi pe valuri", a spus Cătălin Chirilă, la revenirea în ţară. 

"Cu siguranţă mă gândesc la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Am tras linie imediat după acea cursă (n.r. – din semifinale). Poate mulţi se aşteptau să fiu şocat după ce s-a întâmplat în semifinale, dar eu am conştientizat imediat, mi-am dat seama că sunt pe locul cinci şi nici nu mai era nevoie să stau să aştept confirmarea pe tabelă. E normal ca după o linie trasă, după o concluzie, să încep cu dreptul şi am făcut asta în următoarea cursă (n.r. – în finala B, pe care a câştigat-o)”, a adăugat Cătălin Chirilă. 

Afla mai multe despre: catalin chirilacatalin chirila jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare